Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini održan Gospodarski forum

Dovođenjem investitora u grad pokrenula bi se gospodarska obnova

Dovođenjem investitora u grad pokrenula bi se gospodarska obnova

U prostorima Poduzetničkog inkubatora (PUNK-a), 9. lipnja je održan “postkorona” Gospodarski forum u Kutini o aktualnim temama u području gospodarstva. Uz gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića, osim predstavnika Grada Kutine sudjelovali su i i gospodarstvenici i poduzetnici s područja Kutine.

 

GF 96.-11

 

Iz Grada Kutine ističu kako su od samih početaka korona krize bili u dnevnoj komunikaciji s gospodarstvenicima te su na Forumu željeli potaknuti dijalog o gospodarskoj obnovi, odnosno situaciji u gradu za vrijeme korona krize i nakon, na koje sve načine Grad može pripomoći u oporavku gospodarstva te koji su sve potencijali i mogućnosti za daljnji rast gospodarstva.

Ivan Brkić, direktor Selk d.d. ističe je kako se trenutno i oni nalaze pred preprekama no nadaju se normalizaciji poslovanja čim prije.

„U sličnim situacijama su i Almos i Selk kao i mnoge tvrtke u Hrvatskoj. Drago mi je što Grad ulaže u poslovne zone kako bi pokrenuo gospodarstvo te i dalje očekujem od Grada da učini sve što je u njegovoj moći jer na gospodarstvu počiva napredak čitavog društva“ rekao je Brkić.

Uz dijalog s poduzetnicima, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predstavio je strateški projekt Grada Kutine – KIND – Kutina Industrial Logistic Zone kojim se nastoji ostvariti gospodarska obnova grada i regije.

KIND, odnosno Industrijsko-logistička zona nalazi se u neposrednoj blizini autoputa A3 Zagreb-Lipovac, te je putem državne ceste D45 povezana i s Mađarskom preko Virovitice. Na 74 Ha u obliku 7 parcela moguće je izraditi veća postrojenja proizvodne i poslovne gospodarske namjene. Spomenuta Zona je u cijelosti u vlasništvu Grada Kutine te je usklađena s GUP-om i PP-om. Uz stimulativno nisku cijenu zemljišta, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade (100% od izračunatog odnosa) te od plaćanja komunalnog doprinosa u visini od 100% u razdoblju do 5 godina u Zoni je osigurana komunalna i energetska infrastruktura te je spremna za nove projekte i investitore kojim bi se otvorio niz novih radnih mjesta, kako iz Kutine tako i okolice.

 

Babic 9.6.2020.

 

Dovođenjem investitora u naš Grad pokrenula bi se gospodarska obnova, otvorila bi se radna mjesta te bismo kao Grad povećali naš proračun kojim bismo mogli realizirati  niz projekata koji su od vitalne važnosti za naš grad, projekti poput staračkog doma, dječjeg vrtića, jednosmjenski rad osnovnih  škola na području cijeloga grada te niz drugih projekata.

Kao Grad stojimo na raspolaganju svim našim sredstvima budućim investitorima, kroz servisne, potporne i financijske mjere. Nadam se  kako ni korona kriza neće naštetiti našem gospodarstvu koje bilježi intenzivan rast u zadnje tri godine“ rekao je gradonačelnik Babić.

 

GF 96.-33

 

Gospodarskom forumu odazvali su se veći gospodarstvenici, odnosno poduzetnici i poduzetnice s područja Grada Kutine te su istaknuli kako im je od velike pomoći komunikacija s Gradom, odnosno potpora koju im nudi gradonačelnik, odnosno Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj te Razvojna agencija MRAV.

 

Krmelic 96.2020

 

Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj naglasio je važnost pozitivne poslovne klime kojoj mogu doprinijeti svi građani i poduzetnici.

„Kroz razne programe poticanja poduzetništva, zapošljavanja, samozapošljavanja, subvencioniranjem kredita na određenoj razini kao i potpore za poduzetnike koji su se susreli s poteškoćama radi korona krize Grad Kutina nastoji pomoći u svakom trenutku. Pozitivna poslovna klima nešto je što svakako pomaže u realizaciji poduzetničkih ideja te se nadam kako ćemo o novim investicijama u Gradu Kutini slušati što više u budućnosti“ zaključio je Krmelić.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.