Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Revizija knjižničnog fonda i uređenje prostora

Od ponedjeljka, 01. lipnja ponovo vrata korisnicima otvorila Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Od ponedjeljka, 01. lipnja ponovo vrata korisnicima otvorila Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Osim zbog epidemije koronavirusa, vrata Gradske knjižnice i čitaonice  Petrinja bila su od 18.ožujka do 31.svibnja zatvorena i zbog redovne revizije knjižničnog fonda i uređenja prostora. Ljubiteljima knjige otvorilaje svoja vrata ponovo u ponedjeljak, 01. lipnja. Revizijom koja se provodi svakih pet godina, obuhvaćena je cjelokupna knjižna i neknjižna građa i Dječjeg i Odjela za odrasle.

Zbog velikog opsega građe, bilo je potrebno izgraditi nove police i napraviti reorganizaciju kako bi se dobilo više prostora za njezin smještaj. Tijekom revizije, korisnici nisu mogli posuđivati građu, ali oni koji su ranije posuđene knjige željeli vratiti, mogli su to učiniti bez ulaska u knjižnicu, ostavljajući ih u ormariću, u hodniku kraj igraonice. Zakasnina se nije naplaćivala.

 

Knjižnica 1

 

Zadovoljan je i Ante Mrgan, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja

 

 

Kako su još uvijek na snazi epidemiološke mjere koje su knjižnice dužne provoditi, neka nova pravila vrijede i za posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja. Tako primjerice u Odjelu za odrasle, u slobodnom pristupu knjižnoj građi (“u policama”), istovremeno mogu boraviti najviše dvije osobe. U Odjelu za djecu i mladež može biti samo jedna osoba, odnosno dvije, ako se radi o roditelju djeteta.

Korisnike se moli da drže propisani razmak i pri ulasku koriste dezinficijens. Korisnici koji planiraju dolazak u knjižnicu moraju voditi računa o svom zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom, stoji u naputcima koje je Knjižnica objavila na svojoj web stranici.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.