Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održana godišnja skupština Lovačke udruge Fazan Voloder

Udruga sada broji 22 člana

Udruga sada broji 22 člana

Lovačka udruga Fazan Voloder održala je godišnju skupštinu na kojoj je podneseno Izvješće o radu za proteklu godinu.

„Izvršni odbor je od zadnje skupštine održao šest sjednica. Kroz godinu organizirana je proljetna sjetva kukuruza i zobi, jedan dio kukuruza ostavljen je na remizama za prehranu divljači dok je veći dio spremljen u kuružnjak koji se koristio kroz sezonu za prihranu divljači.

Održano je gađanje iz karabina na streljani u Malom Ravniku. Podijeljen je odstrel srnjaka, divlje svinje i jelenske divljači. Organizirano je već tradicionalno gađanje glinenih golubova na streljani u Malom Ravniku u sklopu kojeg je održano takmičenje lige u kojoj su sudjelovale susjedne lovačke udruge. Također, organizirani su treninzi u gađanju glinenih golubova na kojem su sudjelovali lovci susjednih lovačkih društava.

Organizirali smo lov za goste na divlju svinju na koji su bile tradicionalno pozvane lovačke udruge iz Bistre, Kloštar Ivanića, Ciglenice, Osekova i Popovače. Radili smo i na uređenju lovačkog doma – postavljena je keramika u sali i kuhinji, kao i montažne stepenice na ulaz u tavan. Završena je izgradnja rashladne komore koja je stavljena u funkciju te je postavljen još jedan kuružnjak koji nam je doniran u zamjenu za radne bodove. Uz donaciju Grada Popovače uređen je prilazni put strelištu te je nasipano parkiralište, iskopana jama za bio sigurnost i ista ograđena žicom.

Sudjelovali smo i u manifestaciji Voloderska jesen i Večer škrleta i moslavačke kuhinje. Zaprimili smo sedam zamolbi za prijem u udrugu od čega je prihvaćeno njih pet te Udruga u ovom trenu broji 22 člana“ – objasnio je predsjednik Stjepan Posarić.

Livada

Fazan 01

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.