Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novi višenamjenski kamion – u sustav gospodarenja otpadom u tri godine uloženo oko 5 milijuna kuna

Novokom kupio novi kamion u vrijednosti od 2,1 milijun kuna

Novokom kupio novi kamion u vrijednosti od 2,1 milijun kuna

Komunalno poduzeće Novokom  Novska uz sufinanciranje Grada Novske u zadnje tri godine uložilo je oko 5 milijuna kuna u sustav gospodarenja otpadom.

Kupnjom putem lesinga ovih dana vozni park Novokoma pojačao se novim  kamionom za prijevoz miješanog komunalnog otpada. Vrijednost vozila MAN TGM s nadogradnjom, cilindričnim spremnikom zapremine 16 metara prostornih, s mogućnošću rotacijskog prešanja otpada iznosi nešto više od 2,1 milijuna kuna od čega je Grad Novska sufinancirao 400 tisuća kuna.

 

 NOVOKOM_KAMION_01

Direktor Novokoma Tomislav Bogojević istaknuo je

 

 

Novi kamion unaprijediti će uslugu prikupljanja i odvoza miješanog komunalnog otpada na području Grada Novske i doprinijeti daljnjoj modernizaciji i kvaliteti usluge ovog gradskog komunalnog poduzeća.

 

NOVOKOM_KAMION_05

S područja Grada Novske otpad se prikuplja svakodnevno i odlaže na deponij Kurjakana, dodao je Bogojević

 

 

Tvrtka Novokom i Grad Novska nastavljaju modernizaciju daljnjim ulaganjima

 

 

Bogojević ističe kako je Grad također pred potpisom Ugovora za novo mobilno reciklažno dvorište.

 

NOVOKOM_KAMION_09

 

Dobrim gospodarenjem otpada, brigom za okoliš i ulaganjem u novu opremu, tvrtka Novokom otvara i nova radna mjesta, a kako je rekao gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić preseljenjem Novokoma u novi prostor tvrtka je registrirala i niz novih djelatnosti

 

 

Piletić vjeruje kako će Novokom u skorijoj budućnosti ponuditi i neke nove usluge i ističe kako je ovo druga nabavka vozila u godini dana.

 

 

Pored miješanog otpada s područja Grada Novske na Kurjakanu se dovozi i otpad iz općina Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lipovljani i Grada Hrvatska Kostajnica, u količini od oko 4500 tona godišnje.

Uz sufinanciranje, sredstava Fonda za zaštitu okoliša i Grada Novske, u sanaciju Kurjakane zadnjih godina uložen je oko 20 milijuna kuna. Na odlagalištu se nalazi i reciklažno dvorište s 26 spremnika za razne vrste otpada.

 

NOVOKOM_KAMION_07

Prema riječima Ane Domitrović, voditeljice Odlagališta Kurjakana, prostora za odlaganje uz otvaranje nove kazete odlagališta ima za još oko  5 godina kada će biti otvoren Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje kod Nove Gradiške. Ovdje će se odlagati sav miješani otpad s područja Grada Novske, s dijela Sisačko-moslavačke i područja još dvaju županija.

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.