IMG_20200616_160955

Pod predsjedanjem Vjekoslava Kamenščaka, predsjednika Općinskog vijeća Velike Ludine, održana je 33. sjednica ovog tijela.

Uz Odluku o VIII. Izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja koja se donosi kako bi se omogućila izgradnja postrojenja za solarnu energiju u pojasu izmežu željezničke pruge i autoputa, najvažnija odluka koju su velikoludinski vijećnici donijeli na 33. sjednici mjere su za pomoć gospodarstvenicima.

Naime,  zbog posljedica povezanim s učincima epidemije virusa COVID-19, napravljena je analiza, te je uočeno kako su najviše stradali mikro i mini poduzetnici i obrtnici koji su uslijed epidemije imali zabranu rada. Ovom odlukom pomoć će primiti 16 subjekata, u ukupnoj visini od  42 tisuće kuna, istaknuo je načelnik Dražen Pavlović.

 

 

Na Aktualnom satu općinski je načelnik upoznao vijećnike s projektima koji su u provedbi ili su  završeni, s obzirom da se u vrijeme korona krize nije odustalo od njihove provedbe, već se radilo sukladno planiranom.

 

 

Radi se i na uređenju kanala i javnih površina, a sukladno Pravilniku o komunalnom redu, nakon upozorenja i sami su građani pristupili istom, o čemu je također bilo dosta riječi.  Također, pristupa se i obnovi bankina, sukladno prijedlogu vijećnika koji već duže vrijeme upozoravaju na taj problem.

 

 

Sukladno ovom sporazumu koji će biti financiran po modelu 50:50, Općina i Županijska uprava ceste SMŽ uložit će ukupno 100 tisuća kuna.

 

IMG_20200616_160945IMG_20200616_160930

Na sjednici Općinskog vijeća Velike Ludine odluka o pomoći gospodarstvenicima
0.00(0 glasova)
Komentara(0)