Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Na sjednici Općinskog vijeća Velike Ludine odluka o pomoći gospodarstvenicima

Za 16 subjekata osigurano je 42 tisuće kuna

Za 16 subjekata osigurano je 42 tisuće kuna

Pod predsjedanjem Vjekoslava Kamenščaka, predsjednika Općinskog vijeća Velike Ludine, održana je 33. sjednica ovog tijela.

Uz Odluku o VIII. Izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja koja se donosi kako bi se omogućila izgradnja postrojenja za solarnu energiju u pojasu izmežu željezničke pruge i autoputa, najvažnija odluka koju su velikoludinski vijećnici donijeli na 33. sjednici mjere su za pomoć gospodarstvenicima.

Naime,  zbog posljedica povezanim s učincima epidemije virusa COVID-19, napravljena je analiza, te je uočeno kako su najviše stradali mikro i mini poduzetnici i obrtnici koji su uslijed epidemije imali zabranu rada. Ovom odlukom pomoć će primiti 16 subjekata, u ukupnoj visini od  42 tisuće kuna, istaknuo je načelnik Dražen Pavlović.

 

 

Na Aktualnom satu općinski je načelnik upoznao vijećnike s projektima koji su u provedbi ili su  završeni, s obzirom da se u vrijeme korona krize nije odustalo od njihove provedbe, već se radilo sukladno planiranom.

 

 

Radi se i na uređenju kanala i javnih površina, a sukladno Pravilniku o komunalnom redu, nakon upozorenja i sami su građani pristupili istom, o čemu je također bilo dosta riječi.  Također, pristupa se i obnovi bankina, sukladno prijedlogu vijećnika koji već duže vrijeme upozoravaju na taj problem.

 

 

Sukladno ovom sporazumu koji će biti financiran po modelu 50:50, Općina i Županijska uprava ceste SMŽ uložit će ukupno 100 tisuća kuna.

 

IMG_20200616_160945IMG_20200616_160930

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.