Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Martina Glasnović: “Marijana Petir laže i obmanjuje javnost”

Priopćenje predsjednice HSS-a Zagrebačke županije

Priopćenje Martine Glasnović, predsjednice HSS-a Zagrebačke županije i HSS-ove kandidatkinje u 6. izbornoj jedinici, prenosimo u cijelosti:

“U svrhu objektivnog informiranja javnosti, dužni smo reagirati na neistinite i zlonamjerne izjave gospođe Marijane Petir kojima nanosi štetu HSS-u te aktualnom vodstvu HSS-a.

Podsjećamo kako je gospođa Petir godinama bila dio vodstva koje je HSS ostavilo u milijunskim dugovima, a gospođa Petir je, s još nekolicinom tada istaknutih stranačkih članova, svojim političkim djelovanjem naštetila ugledu i časti HSS-a, što je, uostalom, vidljivo i u strmoglavom padu podrške birača HSS u to vrijeme.

Podsjećamo i kako je gospođa Petir više puta tijekom svog političkog djelovanja u HSS-u, još u vrijeme predsjednika Zlatka Tomčića, bila suspendirana, a konačno ju je Predsjedništvo stranke u lipnju 2017. godine isključilo iz članstva zbog nepoštivanja odluka središnjih tijela HSS-a.

Isto tako, podsjećamo da je gospođa Petir nakon te odluke Predsjedništva stranke tužila HSS te je izgubila spor pred Upravnim sudom u Zagrebu. Sud je tada donio odluku i kako gospođa Petir mora platiti više od 6 tisuća kuna sudskih troškova u korist HSS-a i predsjednika Kreše Beljaka. Unatoč tome, i dalje obmanjuje javnost govoreći o nepravednom izbacivanju stranke.

Konačno, nakon što je novo vodstvo HSS-a na čelu s Krešom Beljakom u prethodne četiri godine vratio više od 6 milijuna kuna naslijeđenih dugova te je financijski stabilizirao stranku s bezuvjetnim nalazom poslovanja Državne revizije, gospođa Petir, iako već tri godine nije članica stranke, nastoji koristiti sve mehanizme pa čak i bazu podataka stranačkog članstva, što je protuzakonito, kako bi ponovno približila HSS stranci koja se nalazi na optuženičkoj klupi zbog korupcije, HDZ-u, a sve kako bi samoj sebi priskrbila korist u vidu ulaska u Hrvatski sabor iz VI. izborne jedinice.

Gospođa Marija Petir je njezinom posljednjom odlukom o izlasku na izbore s HDZ-om, unatoč činjenici da je mogla na izbore izaći s nekom drugom centrističkom ili desnom opcijom, konačno pokazala što je i za koga je radila proteklih godina. Uostalom, upravo je zbog toga za licemjerje optužuju njezini dojučerašnji glasači.


Martina Glasnović

predsjednica HSS-a Zagrebačke županije

HSS-ova kandidatkinja u 6. izbornoj jedinici”


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.