Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik Kutine predao ključeve Reciklažnog dvorišta Eko Moslavini

Projekt je vrijedan 3,8 milijuna kuna

Projekt je vrijedan 3,8 milijuna kuna

Jučer je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao ključeve Reciklažnog dvorišta direktorici Eko Moslavine Adrijani Cvrtili kao odgovornoj pravnoj osobi koja će njime upravljati.

 

 

Babić

eu

 

Reciklažno dvorište u Radićevoj ulici u tzv. Kutinskom Selu još je jedan projekt koji je uspješno priveden kraju. Projekt je vrijedan 3,8 milijuna kuna od čega je 2,8 milijuna  sufinancirano iz Kohezijskog fonda, 300.000 kn iz sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te 700.000 kn iz sredstava Grada Kutine.

 

 

Izgradnja Reciklažnog dvorišta je prvi korak k povećanju postotka izdvajanja otpada i dostizanja zahtjeva Europske komisije za više od 50% odvojenog otpada. Radovi su trajali nešto duže od planiranog radi promjene visine poplavnih voda Lonjskog polja, radi čega je visina reciklažnog dvorišta morala biti usklađena.

Gradonačelnik Kutine najavio je i nove projekte iz područja gospodarenja otpadom.

 

 

A. Cvrtila

 

Početak rada Reciklažnog dvorišta očekuje se već u lipnju o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni, izjavila je direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila

 

 

Reciklazno

 

Cvrtila je ovim putem pozvala sugrađane da se pridruže obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša, koji će se održati na Trgu dr. Franje Tuđmana u petak, 05. lipnja 2020. godine s početkom u 12.00 sati na eko akciji sadnje cvijeća i izložbi kreativnih učeničkih radova izrađenih od prethodno prikupljenog otpada te pozvala roditelje i djecu školske i predškolske dobi na poučnu eko-radionicu u subotu.

 


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.