Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Grad Petrinja uručio donaciju za nabavku uređaja za disanje

Aparat je najnovije dostignuće u respiratornoj patologiji bolesnika

Aparat je najnovije dostignuće u respiratornoj patologiji bolesnika

Danas je u Maloj vijećnici Grada Petrinje simbolično uručen ček vrijednosti 13.581,24 kune za kupnju aparata za disanje AIR02. Aparat je namijenjen  petrinjskom Odjelu za pulmologiju i dugotrajno liječenje s palijativnom skrbi Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’. Ček je predao gradonačelnik Dumbović, a primila voditeljica ovog odjela dr. Gordana Stjepanović koja je pojasnila o kakvoj se akciji za kupnju aparata radilo.

 

 

Aparat je najnovije dostignuće u respiratornoj patologiji  bolesnika, ističe dr. Stjepanović.

 

 

Ovaj aparat dovodi kisik zagrijan na tjelesnu temperaturu i pomaže bolesniku da lakše diše već u roku pet do deset minuta.

 

 

Ukupna cijena uređaja je 33.580 kuna te je nabavljen posebnom ponudom u kojoj je jedna farmaceutska tvrtka izašla doktorici Stjepanović u susret jer ga je zatražila u vrijeme koronavirusa i ponudila ga po ovoj cijeni koja je bila vremenski ograničena ponuda i na nju je trebalo brzo reagirati. Redovna cijena bi bila gotovo dvostruko veća, odnosno preko 60.000 kuna.

 

IMG_05062020_133121_(900_x_700_piksel)

Gradonačelnik Dumbović ovom je prilikom istaknuo da je petrinjski Odjel za pulmologiju i dugotrajno liječenje s palijativnom skrbi Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’ trajna vrijednost koja djeluje već preko sedamdeset godina.

 

 

Na kraju se dr. Stjepanović zahvalila na odličnoj suradnji s Gradom Petrinjom koji je uvijek spreman pomoći kada je najpotrebnije, što se pokazalo i ovom donacijom za aparat za disanje.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.