Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Gotovi radovi izgradnje distributivnog vodovoda naselja Krmelovec i crpne stanice ‘Voćarska ulica’ u Popovači

Stvoreni uvjeti za proširenje vodovodne mreže za vikend naselja

Stvoreni uvjeti za proširenje vodovodne mreže za vikend naselja

Završeni su radovi i dobivena je uporabna dozvola projekta Izgradnja distributivnog vodovoda naselja Krmelovec i crpne stanice ‘Voćarska ulica’ u Popovači koje je prema potpisanom Ugovoru o javnim radovima izvodila tvrtka Vodotehnika d.d. iz Zagreba.
„Izgradnja navedene crpne stanice bila je potrebna radi velike visinske razlike, a primarni cilj joj je opskrbiti vodom obiteljske kuće i privatne, gospodarske i turističke prostore. Također, stvorit će se uvjeti i za proširenje vodovodne mreže za sva vikend naselja na području Krmelovca i Hruševljana. Ovo je samo jedan u nizu projekata kojima se želi doći do cilja da svi stanovnici Grada Popovače imaju mogućnost priključka na vodovodnu mrežu. Ostala je još samo Moslavačka Slatina i jedan dio vinskih ulica na području Volodera bez vodovodne mreže. Kada to napravimo, a nadam se vrlo skoro, moći ćemo reći da smo jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u kojoj svi stanovnici imaju mogućnost priključka na vodu. Također, ova izgrađena precrpna stanica ima mogućnost napajanja ostatka vodovodne mreže prema Voloderu, bez obzira na višu nadmorsku visinu od visine tog naselja” – objasnio je gradonačelnik Mišković.
Ukupna vrijednost radova je 1.616.699,54 kune, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo projekt iznosom od 450.000,00 kuna. Ostatak sredstva u iznosu od 1.166.699,54 kuna osiguran je u proračunu Grada Popovače.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.