Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dvoje novooboljelih od bolesti Covid-19 u našoj županiji

Poštujte mjere Stožera #ostanimoodgovorni

Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite Repubike Hrvatske danas u Hrvatskoj imamo 95 novooboljelih od koronavirusa, a dvoje novooboljelih dolazi i iz Sisačko-moslavačke županije. Nove slučajeve u našoj županiji potvrdio je Roman Rosavec, načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

 

 

U posljednjem izvješću Nacionalnog stožera od 18.lipnja ove godine, dva slučaja su bila navedena da su iz Sisačko-moslavačke županije, ali se ispostavilo da u našoj županiji imaju samo adresu prebivališta, no današnja dva slučaja  povezana su izravno s našom županijom, odnosno oboljeli žive na području Sisačko-moslavačke županije.

 

 

Dvije novooboljele osobe nisu smještene u bolnicu, već su sukladno prijašnjim situacijama stavljeni u samoizolaciju. Sukladno prijašnjoj praksi, Rosavec nije htio otkriti otkuda dolaze dvije novooboljele osobe s područja naše županije.

 

 

Podsjetimo osobama koje u Republiku Hrvatsku dolaze iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije odredit će se mjera 14-dnevne samoizolacije.

Putnicima koji dolaze iz drugih zemalja trenutno se neće određivati mjera samoizolacije. Samoizolaciju je moguće odrediti i pojedincima za koje se graničnom kontrolom utvrdi da su bili u kontaktu s osobom oboljelom od COVID-19.
Za putnike kojima se ne određuje mjera samoizolacije ulaskom u Republiku Hrvatsku granična policija će uručiti letak s uputama i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojih su se putnici dužni pridržavati idućih 14 dana.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.