Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

U prva četiri mjeseca ove godine evidentirano 366 prometnih nesreća

Na prometnicama naše županije u ovom razdoblju poginule 4 osobe

U prva četiri mjeseca 2020. godine, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke u odnosu s istim razdobljem prošle godine, policija je evidentirala manji broj prometnih nesreća, veći broj poginulih, manji broj teško i lakše ozlijeđenih osoba, odnosno 366 prometnih nesreća (u četiri mjeseca 2019. – 430 prometnih nesreća), u kojima su poginule 4 osobe (2019. – 2 osobe), teško je ozlijeđeno 13 osoba (2019. – 34 osobe), a lakše je ozlijeđeno 100 osoba (2019. – 134) osobe.

Manjem broju prometnih nesreća te stradalih osoba u njima, doprinijele su i mjere koje se provode zbog pandemije COVID – 19 virusa, a koje su utjecale na znatno manji broj vozila u cestovnom prometu.

U takvim okolnostima pojedini vozači krše prometne propise te upravljaju vozilom brzinom većom od dopuštene, a zbog čega dolazi do prometnih nesreća, često s najtežim posljedicama.
Na području Republike Hrvatske u proteklom, relativno kratkom razdoblju (proteklih 10-tak dana) dogodilo se više prometnih nesreća s poginulim osobama, u kojima je smrtno stradalo 12 osoba.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.