Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U obilasku turističkih potencijala županije turistički novinari posjetili i Taborište

Najvažniju ulogu imaju kuće za odmor i obiteljska poljoprivredna gospodarstva

Najvažniju ulogu imaju kuće za odmor i obiteljska poljoprivredna gospodarstva

„Sisačko-moslavačka županija savršena je za bijeg od užurbane svakodnevice te kao vikend destinacija. Goste ovdje čeka pregršt autentičnih doživljaja – uz upoznavanje lokalnog identiteta, kulturno-povijesne baštine, običaja i tradicije, tu su i izleti u Lonjsko polje, kupanje u Topuskom, kušanje moslavačkih vina igastronomskih specijaliteta poput šarana na rašljama, rekreacija na biciklima, plovidba našim rijekama…

Taborište 4

 

Turisti iz inozemstva polako, ali sigurno otkrivaju naše bogatstvo različitosti”, kazala je Ingrid Padjen Đurić, direktorica Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, u Taborištu, još jednoj od destinacija koju su tijekom upoznavanja s turističkim potencijalima naše županije, obišli turistički novinari.

 

 

Pandemija novog koranavirusa Sisačko-moslavačkoj županiji donijela negativne brojke vezane uz dolaske i noćenja turista, ali i pozitivan trend u osmišljavanju turističkih proizvoda koji su odgovor na novi zahtjev turizma da sigurnost i zdravlje gostiju budu na prvom mjestu.

 

Taborište 1

Tako smještajni kapaciteti Županije gdje najvažniju ulogu imaju kuće za odmor i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, postaju prednost.

 

 

Najznačajnija tržišta su Njemačka, Slovenija, Poljska i Italija, ali sve više se okrećemo domaćim turistima, koji su sve brojniji posjetitelji u našoj županiji, dodaje Padjen Đurić.

 

Taborište 2

Turistička zajednica trenutačno radi na jačem povezivanju dionika u turizmu, edukaciji turističkih djelatnika, kampanjama internetskog oglašavanja te izradi atraktivnih vizualnih sadržaja. Među njima je i novi promotivni film Sisačko-moslavačke županije.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.