Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Svečano proslavljen blagdan Sv. Leopolda Mandića

Misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić

Misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića svečano je proslavljen u utorak, 12. svibnja u istoimenoj kapeli Svećeničkog doma u Sisku. Tom prigodom, misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s ravnateljem mons. Markom Cvitkušićem i preč. Milanom Begićem, a slavlju su nazočili i djelatnici doma i Ordinarijata.

 

SvLeopold

 

U homiliji biskup je istaknuo kako je život sv. Leopolda bio je u znaku ljubavi prema Kristu i čovjeku te kako je bio prijatelj Božji i prijatelj ljudi. Biskup je rekao i kako se ovaj svetac cijeli dao potrebitima i bližnjima te je poznat po tome što je satima ispovijedao vjernike i davao duhovne savjete. „Napisao je i brojna pisma koja pokazuju da je itekako suosjećao s ljudima, s njihovim patnjama i problemima, ali i to da je znao teološki i vjerski obraditi njihova pitanja i probleme. Upravo je u tim svojim pismima znao često napisati nešto što bismo i mi trebali primijeniti u svom životu, a te riječi glase: ‘Samo vjeruj i sve će biti dobro’. To ujedno treba biti i temeljni stav kršćana pred svim problemima, križevima, izazovima i teškoćama“.

 

SvLeopold3

 

Na kraju biskup je podsjetio i kako je prvi u našem narodu štovanje sv. Leopolda širio upravo Alojzije Stepinac, ali i kako su u ožujku o.g. Biskupi BK BiH i HBK prihvatili molbu provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčevića da ovaj svetac postane zaštitnik bolesnih od tumora.

 

SvLeopold2

 

Na kraju svima okupljenima na dolasku zahvalio je ravnatelj Doma mons. Cvitkušić zaželjevši im mnogo Božjeg blagoslova po zagovoru sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.