Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine o mjerama pomoći i izvršenju Proračuna za 2019. godinu

Zlatko Babić: “Gospodarstvo ne smijemo dovesti u situaciju iz kojeg ga moramo spašavati”

Zlatko Babić: "Gospodarstvo ne smijemo dovesti u situaciju iz kojeg ga moramo spašavati"

Mjere Grada Kutine za pomoć gospodarstvenicima i građanima, kao i mjere koje je donijela Vlada Republike Hrvatske sukladno posebnim okolnostima uvjetovanim koronakrizom pomoći će građanima i gospodarstvenicima da uspješnije prevladaju ovo razdobllje, istaknuo je gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić.O ovim mjerama razgovaralo se na sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine

 

 

Na  sjednici Gradskog vijeća razgovralo se i o izvršenju  proračuna Grada Kutine za 2019. Godinu. Više pročelnik UO za financije Željko Crnac

 

 

Svjestan sam kako su i naši poljoprivrednici bili onemogućeni prodavati svoje proizvode na tržnici i ostalim uslužnim objektima te time izgubili određeni prihod za vrijeme zabrane rada tržnice i ostalih objekata,ističe gradonačelnik Babić. Radi toga, svim našim poljoprivrednicima kojima je radi korona virusa narušena poslovna djelatnost bit će omogućena sredstva u visini do 5.000,00 kuna po poljoprivrednom gospodarstvu kojemu je onemogućen rad sukladno Odluci SCZ RH.

Gospodarstvo ne smijemo dovesti u situaciju iz kojeg ga moramo spašavati. Naši programi poticanja poduzetništva su tu kako bi olakšali prve poduzetničke korake i osigurali pozitivnu poslovnu klimu u našem gradu. Drago mi je kako je većina odluka donesena gotovo jednoglasno kao potvrda da idemo u dobrom smjeru za naš grad, unatoč korona krizi. Radna mjesta su osnova napretku, boljim uvjetima života i odrastanja u našem gradu. Korona kriza nas je stavila pred određene izazove koje se nadam uspješno savladati, pomoći svima kojima je otežano poslovanje te osposobiti naše gospodarstvo za ubuduće.

Putem programa sufinanciranja novog zapošljavanja/samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi u 2020. godini na području Grada Kutine osigurat ćemo potporu u visini od 5.000,00 kn do 10.000,00 kuna po zaposleniku ovisno o visini stručne spreme i visini plaće. Maksimalni iznos potpore za dodatno usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje koji je moguć ostvariti je 2.000,00 kn po pojedinom polazniku programa. Kako bi potaknuli zapošljavanje/samozapošljavanje osoba koje nemaju više od 29 godina u trenutku podnošenja Zahtjeva potpora bi se uvećala za 50% na odobrena sredstva te ako je novozaposlena osoba od strane poduzetnika koji imaju sjedište u Poslovnim zonama Grada Kutine sredstva potpore bi se povećala u 100% iznosu, dodaje Babić.

Osim toga, Grad Kutina će dodijeliti bespovratna sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao potpora za opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta u 2020. godini na području Grada Kutine i to 50% iznosa od planiranog ulaganja (taj iznos ne može biti veći od 10.000,00 kuna po pojedinom zahtjevu) te poduzetnicima koji nemaju više od 29. godina bi se potpora uvećala za 50% na odobrena sredstva.

Moslavina i Kutina svakog od nas očaravaju svojim posebnostima, enogastro ponuda svakodnevno se širi, unaprjeđuje ali i ponovno otkrivamo bisere iz nekih prijašnjih vremena. Za ulaganje u turističke projekte u 2020. godini na području Grada Kutine omogućit ćemo bespovratna sredstva poduzetnicima i obrtnicima do 50% iznosa od planiranog ulaganja (iznos ne može biti veći od 15.000,00 kuna po pojedinom zahtjevu). Na tragu poticanja poduzetništva među mladima, i ova potpora će se uvećati za 50% na odobrena sredstva poduzetnicima koji nemaju više od 29. godina u vrijeme podnošenja zahtjeva.

Kutina oduvijek nosi poduzetnički duh u sebi, zajedničkim radom i solidarnošću djelujmo za naš grad te ćemo samo tako prebroditi trenutne nadaće i osposobiti gospodarstvo. Pozivam sve vas kojima je poslovanje otežano ili želite krenuti u vlastite poduzetničke vode da se javite na programe koji će biti objavljeni u idućih nekoliko dana na stranicama Grada, zaključuje gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.