Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutinski gradonačelnik čestitao Dan državnosti

“Ovaj dan slavimo u čast demokracije u našoj državi”

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je čestitku građanima Grada Kutine u povodu Dana državnosti koji se obilježava 30. svibnja.

“Poštovane Kutinčanke i Kutinčani,

danas obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske u spomen na  konstituiranje  prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Svjedoci smo kako je konstituiranje prvog višestranačkog Sabora bilo prvi korak ka demokratizaciji i izgradnji društva i države, odnosno približavanje Hrvatske i hrvatskog naroda  tradicijama Europe i njenim demokratskim tradicijama.

Današnji dan slavimo u čast demokracije u našoj državi. Na tom putu ka demokraciji naišli smo na mnoge prepreke, teške trenutke Domovinskog rata u kojem smo se borili za ono u što smo vjerovali i što smo pokrenuli te 1990-e godine.

Svima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Hrvatske omogućivši njenu i našu slobodu i ostvarivanje stoljetnog sna sa zahvalnošću odajemo počast i neizmjernu zahvalnost živeći postulate demokracije u našem gradu i slaveći Dan državnosti.

Drage Kutinčanke i dragi Kutinčani, sretan Vam Dan državnosti Republike Hrvatske.”


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.