Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Josipa Lisac dobitnica Porina za životno djelo

Josipa Lisac dobitnica najbitnije nagrade

Josipa Lisac dobitnica najbitnije nagrade

Nije me strah neuspjeha, ja sam odlučila pjevati jer sam vjerovala u sebe“, rekla je na samom početku karijere Josipa Lisac u jednom televizijskom intervjuu. Upravo su je ta vjera i ljubav prema glazbi odveli na životno putovanje vrijedno divljenja. Iza nje su antologijski albumi s pjesmama koje i danas oduševljavaju generacije koje su uz njih odrastale, ali i one koje ih tek otkrivaju. Nakon dvadeset i dva Porina koje je osvojila zajedno sa svojim suradnicima, sinoć na 27. dodjeli glazbene nagrade Porin, Josipa Lisac nagrađena je i onim najvažnijim, Porinom za životno djelo.

Josipin osebujan glas i originalnost učinili su je glazbenom senzacijom. Čovjek i ljubav njezinog života, njezin producent, skladatelj i začetnik novih, pomalo luckastih ideja, Karlo Metikoš, zajedno s Josipom oduševio je veliki broj obožavatelja glazbe, a album Dnevnik jedne ljubavi koji smo zajedno radili prvi je konceptualni album i prvo antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe za koji smo 2015. godine Josipa Lisac, postuhmno Karlo Metikoš i ja nagrađeni Porinom“, rekao je dugogodišnji Josipin suradnik Ivica Krajač.

Riječi hvale za Josipu imali su brojni dugogodišnji suradnici:

Surađivati s Josipom velika je radost i zadovoljstvo. Kad god radimo nešto novo, radujem se jer znam da će to biti nešto što će ostati zauvijek“, rekla je Alka Vuica.

Raditi s Josipom kreativni je izazov, uvijek traži nešto više i dalje, a to je za mene smisao umjetnosti“, ističe Elvis Stanić.

Koliki je perfekcionist govori i činjenica da smo album Život radili dvije godine“, dodaje Gojko Tomljanović.

Nerijetko se Josipa okreće i mlađim suradnicima s kojima je ostvarila odlične Porinom nagrađene suradnje, a koji su također prepuni riječi hvale:

Profesionalna je i zaista predana onome što radi“, rekao je Boris Štok.

Nismo ni svjesni s kim imamo posla tako da je ovaj Porin prava prilika da se s njom bolje upoznamo“, napomenuo je Toni Starešinić.

Lijepa naša Josipa, čestitamo ti na nagradi, zaslužila si je“, poručili su joj članovi Hladnog piva.

Porin za životno djelo Josipi je uručio dugogodišnji urednik Jugotona i Croatia Recordsa, Siniša Škarica, s kojim je i dijelila pozornicu. Jedna, jedina i jedinstvena, velika – Josipa Lisac, kako ju je najavio Siniša Škarica, nagradu je primila u studiju HRT-a bez publike po čemu će i ovaj Porin ostati zapamćen.

Zahvaljujem se svojoj diskografskoj kući Croatiji Records kojoj sam vjerna od svojih početaka, kao i svim nadarenim glazbenicina koji su ušli u moj život i obogatili ga. Hvala i svim ljudima ovdje, pred TV ekranima i onima daleko koji su naš rad prihvatili i zavoljeli ga. Karlo Metikoš poklonio mi je ljubav i smisao života i ovo je naš Porin“, izjavila je Josipa Lisac.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.