Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik Kutine primio predstavnike Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ

Predstavljen projekt “Vaše oko-naš pratitelj”

Predstavljen projekt "Vaše oko-naš pratitelj"

Predstavnici Udruge slijepih grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije predstavili su u kutinskoj gradskoj upravi projekt VAŠE OKO – NAŠ PRATITELJ kojeg sufinancira Europski socijalni  fond.  Projekt u visini 497.995,00 kn nepovratnih sredstava je  ujedno i prvi projekt sufinanciran iz europskih fondova koji je Udruga dobila.

 

Mario Merhaut

O Udruzi koja trenutno broji šezdesetak članova, predsjednik Mario Merhaut

 

B. Mudrić

 

O projektu tajnica Udruge Brankica Mudrić

 

 

S provedbom projekta započelo se 6. travnja 2020. godine, traje  24 mjeseca te su u sklopu njega zaposlene dvije osobe i koordinator. Kroz projekt će se omogućiti pratitelj slijepim osobama  do trgovačkih centara, liječnika, ljekarne, pošte, banke i ostalih neophodnih sadržaja. Uz to, postoji mogućnost i obuke u kućanskim vještinama kako bi korisnici usluge mogli sami pripremati hranu za sebe. Krajnji cilj projekta je poboljšanje kvalitete života slijepim osobama.

Z. Babic.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako su na području grada Kutine aktivne brojne udruge kojima Grad Kutina sredstvima iz svog proračuna pomaže u realizaciji njihovih godišnjih aktivnosti.

 

 

Kroz projekt će proći najmanje 15 korisnika . Na samom početku projekta se javilo pet korisnika , obzirom da je sada doba korona virusa imamo smanjen opseg djelovanja, odnosno samo plaćanje računa i dostava namirnica do kućnog praga zbog poštivanja mjera socijalne distance“ zaključio je Mario Merhaut, predsjednik Udruge.

Oznaka vidljivosti

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.