Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U našoj županiji jedan novooboljeli, bio je u samoizolaciji

Još dvoje pacijenata je ozdravilo

U Sisačko-moslavačkoj županiji imamo jednog novooboljelog od COVID-a 19, podaci su Stožera za subotu, 4. travnja. Riječ je o dvadesettrogodišnjem pacijentu koji je u samoizolaciji od 26. ožujka zbog kontakta sa dokazano oboljelom osobom od COVID-a 19.

Od osamnaest pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije, dvoje pacijenata je ozdravilo, te je sada šesnaest pozitivnih pacijenata na našem županijskom području. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se četiri pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Apeliramo na sve kako ovo nije vrijeme za druženja već je vrijeme za dosljedno provođenje svih izdanih uputa i preporuka kako bi zajedničkim snagama spriječili daljnju propagaciju ove ozbiljne bolesti. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.