Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Švicarska Zaklada Pestalozzi prvi put u Hrvatskoj i to suradnjom s petrinjskom Udrugom IKS

U srpnju bi se trebao održati ljetni kamp u Glini

U srpnju bi se trebao održati ljetni kamp u Glini

Švicarska Zaklada za djecu Pestalozzi po prvi puta će djelovati na području Republike Hrvatske, a plan je da se to dogodi upravo preko petrinjske Udruge IKS i to putem organiziranja ljetnog kampa u Glini koji bi se trebao dogoditi krajem srpnja ukoliko to dozvoli situacija oko koronavirusa. Više o projektu ‘Cross work – partnerstvo obrazovanja za globalno građanstvo’ koji  ima za cilj doprinijeti održivom lokalnom razvoju i mirnom suživotu kroz osnaživanje partnerstva između hrvatskih i švicarskih organizacija civilnoga društva rekla nam je Gordana Paton iz petrinjske Udruge IKS.

 

Pestalozzi-village1

 

 

 

Ljetni kamp trebao bi trajati od 26. srpnja do 8. kolovoza ove godine, a sav smještaj, radionice i ostalo događat će se u glinskoj osnovnoj i srednjoj školi.

 

 

Na glinskom kampu trebalo bi biti oko stotinu sudionika, a ciljana skupina su srednjoškolci.

 

 

Teme na kojima će se raditi su obrazovanje za globalno građanstvo i socijalna održivost. Projekt financira švicarsko – hrvatski program suradnje kroz Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a namijenjen je jačanju partnerstva između udruga civilnog društva Švicarske i Hrvatske. Sustav se temelji na prijenosu dobre prakse, a što je zapravo dobra praksa?

 

 

 

I nakon završetka ovog projekta planira se daljnja suradnja sa Zakladom Pestalozzi preko koje su već učenici brojnih škola s Banovine boravili u Švicarskoj te je plan da se to događa i u budućnosti.

 

 

Svicarsko-hrvatski-program-suradnje-LOGO-342x304px

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.