Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predstavljanje mjera za pomoć gospodarstvenicima i stanovnicima Sisačko-moslavačke županije

Županija predstavila mjere i uštede za pomoć pogođenima koronavirusom

Županija predstavila mjere i uštede za pomoć pogođenima koronavirusom

Predstavljene su mjere za ublažavanje posljedica koronavirusa kao odgovor na slabiji rast gospodarstva. Župan Ivo Žinić, sa zamjenikom Romanom Rosavcem, predstavio je mjere za pomoć gospodarstvenicima i stanovnicima pogođenima pandemijom.

Župan se posebno zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima, koji su donijeli čitav niz mjera za pomoć gospodarstvu. Riječ je o ožujskom i travanjskom paketu mjera, kojima je omogućeno normalno poslovanje gospodarstvenika. Župan Ivo Žinić zahvalio se i jedinicama lokalne samouprave koje se pridonijele uštedama na svojim razinama.

Župan je najavio rebalans proračuna i druge uštede, o čemu će se raspravljati na sjednici županijske skupštine koja će se održati online.

 

 Gospodarstvo 1

Ivo Žinić je istaknuo mogućnost suradnje s razvojnom agencijom SIMORA pri obradi dokumentacije za kredite koje je organizirao HAMAG BICRO. Dana je suglasnost poslvnim bankama za odobravanje moratorija na otplatu županijskih poduzetničkih kredita. Predviđena sredstva podrazumijevaju 1 000 000 kuna za pomoć gospodarstvenicima te 500 000 kuna za turizam.

„Ovog trena veliku pažnu posvećujemo našoj poljoprivrednoj proizvodnji, našim OPG-ovima, dakle malim proizvođačima pa i kroz onaj naš program Kupujmo lokalno, razvili smo jednu novu mjeru“, poručio je župan Žinić.

Župan se posebno zahvalio svima koji su omogućili funkcioniranje zdravstvenog sustava.

 

 

Župan Ivo Žinić odgovarao je na pitanja novinara, prije svega – o konkretnim mjerama.

 

 

Županija planira uštediti 19 mlijuna kuna isključivo kroz rebalans proračuna, što podrazumijeva različite uštede.

 

 

Župan je poručio kako za sada neće biti otpuštanja te da će se svi projekti financirani sredstvima Europske unije nastaviti, ali za sada se neće započinjati novi projekti.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.