Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Obnavljanje društvenih domova u Kutini, Selištu i Zbjegovači

Uz vlastita sredstva iz gradskog proračuna traže se i dodatni izvori financiranja

Uz vlastita sredstva iz gradskog proračuna traže se i dodatni izvori financiranja

U društvenim domovima odvijaju se razne aktivnosti, oni služe i za potrebe mjesnih odbora, raznih udruga, KUD-ova i DVD-ova, odnosno za sve ono što je od važnosti za lokalno stanovništvo. U domovima se odvijaju izložbe, manifestacije, ali služe i za razne proslave.

 

Seliste 2

U skladu s time, u posljednje dvije godine nastoji se obogatiti život u prigradskim naseljima ulažući i  u društvene domove kako bi ona ponovno postala žarištima života u svojim naseljima.

 

Dom Radiceva

Ovu godinu započeli smo sa uređivanjem  Društvenih domova u Radićevoj ulici u Kutini, Zbjegovači i Selištu.  Osim poboljšanje kvalitete života u prigradskim naseljima, ovakva ulaganja povećavaju dodanu vrijednost imovine, istaknuo je pri obilasku domova, kutinski gradonačelnik Zlatko Babić

 

 

Grad Kutina je u proteklih godinu dana sukcesivno povećao sredstva u svom  proračunu od 800 tisuća do milijun i 150 tisuća kuna. Grad Kutina je uložio u uređenje interijera, u nabavku namještaja poput stolova i stolica, do uređenja sanitarnog čvora i stolarije. Veći dio društvenih domova ima adekvatne komunalne uvjete,  struju, vodu i plin, te su ti prostori poželjni i za iznajmljivanje.

 

 

 

Grad Kutina uz vlastita sredstva, nastoji pronaći i druge izvore financiranja za obnovu društvenih domova kako bi se obogatila sva prigradska naselja i dobila prijeko potreban sadržaj.

Zbjegovaca 3

„Prije nekoliko tjedana predstavili smo projekt rekonstrukcije Društvenog doma u Banovoj Jarugi koji je  vrijedan oko 10 milijuna kuna, od će kojih 7,4 milijuna kuna biti financirano od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i proračuna RH.  U sklopu Doma nalaziti će se vrtić, igralište te prostor za udruge i druge sadržaje. Spomenuti prostor je u iznimno lošem stanju, potrebno je ponovno izgraditi neke dijelove Doma te bismo čak mogli govoriti o ponovnoj izgradnji doma,  a ne rekonstrukciji“ rekao je gradonačelnik Babić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.