Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U našoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

Poštujte i dalje sve propisane mjere zaštite

U Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ Sisak u izolacijskoj jedinici smještena su 3 pacijenta, a 10 pacijenata je na kućnom liječenju, stoji u izvješću Stožera CZ naše županije za utorak,1. travnja.

Trenutno imamo 13 dokazano pozitivnih pacijenata. Voditeljica Službe za epidemiologiju Sonja Pajtlar, dr. med., spec. epidemiologije jučer je zbog dva oboljela policajca od bolesti COVID-19 obavila epidemiološki izvid u Top Termama Topusko. Utvrđeno je da su oboljela dva policajca iz tzv. „koridora“ kao policijske formacije.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjereprovođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.