Image00003

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, nazočio 19. sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije koja je po prvi put održana elektroničkim putem, a koju je vodila predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

 

Image00001(1)

 

Na održanoj elektronskoj Sjednici sudjelovalo je 28 vijećnika.

 

Image00002(1)

 

Prva i najvažnija točka Dnevnog reda bile su Izmjene i dopune Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2020.godinu. Županijska skupština prihvatila je ovu točku većinom glasova. Izmjenama i dopunama Proračuna smanjeni su rashodi poslovanja za gotovo 17 milijuna kuna, a sredstva će biti usmjerena za pomoć županijskom gospodarstvu.

 

Image00005

 

Uz usvojene prijedloge izvješća, analiza i suglasnosti koje su bile dio Dnevnog reda, donesene su i Odluke o Dodjeli javnih priznanja. Naime, ove godine Sisačko-moslavačka županija će za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeliti javno priznanje Odjelu za infektivne bolesti Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak s voditeljicom Tonkom Jozić Novinc. Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Nikoli Perkoviću. Dobitnici priznanja za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije su Kulturno-umjetničko društvo „Repušnica“, Karmen Valenta i Matija Sloup. Priznanje za iznimno postignuće u jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljeno Darku Sertiću.

Župan je prilikom Sjednice istaknuo važnost donošenja svih Odluka na Skupštini, ali i sudjelovanja jedinica lokalne samouprave te zamolio neka svi izađu u susret ugostiteljima kako bi proširili radne površine na otvorenom te tako mogli udovoljiti uvjetima koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.


 

 

17 milijuna kuna rebalansom Proračuna bit će preusmjereno za pomoć županijskom gospodarstvu
5.00(1 glas)
Komentara(0)