Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan i njegov zamjenik pozvali na odgovorno ponašanje svih građana

Od ponedjeljka, 16. ožujka nema nastave u obrazovnim institucijama u cijeloj Hrvatskoj

Od ponedjeljka, 16. ožujka nema nastave u obrazovnim institucijama u cijeloj Hrvatskoj

Do današnjeg dana pod zdravsvenim nadzorom, u samoizolaciji kod kuće na području Sisačko-moslavačke županije imali smo 248 osoba koje su pristigle s područja zahvaćenih infekcijom s novim koronavirusom, stoji u Priopćenju Stožera civilne zaštite naše županije.

Do sada su kod 17 osoba zbog zdravstvenih tegoba suspektnih na moguću infekciju novim koronavirusom uzeti uzorci za laboratorijsku analizu. Kod 15 osoba su rezultati negativni, jeda uzorak je u obradi,a kod jednog pacijenta nalaz je pozitivan.

Jutros je održana sjednica Stožera civilne zaštite naše županije nakon koje je sisačko-moslavački župan istaknuo je sisačko-moslavački župan nakon jutros održane sjednice Stožera civilne zaštite.

 

 

Image00002

 

Podsjetimo, prvi slučaj pacijenta oboljelog od koronavirusa u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježen je kod 23-godišnjeg muškarca iz Petrinje, odnosno iz Mošćenice koji se vratio iz Italije, podsjeća zamjenik župana i predsjednik Stožera civilne zaštite SMŽ Roman Rosavec.

 

 

Radi se o mlađoj muškoj osobi, 1997. godište koja je radila kao konobar u jednom hotelu u Italiji i koja već u posljednjih 10-tak dana osjeća određene tegobe te uslijed navedenog je odlučila uputiti se svojoj kući“, rekao je  Rosavec, te dodaje kako je 23-godišnjak zbrinut i pod kontrolom nadležnih službi.

 

Image00003

 

Cilj nam je da na našem području nemamo zaražene osobe, dodaje župan Ivo Žinić župan

 

 

Pod nadzorom u našoj županiji je 80 osoba.

 

 

Ne primaju se pacijenti u Lječilištu Topusko, a preporuka je da se smanji dolazak pacijenata na kontrole u ambulante i sve što nije prioritet da se odgodi, dodaje župan.

 

Image00009

 

Na sjednici Stožera civilne zaštite razmotrili smo opasnosti i ugroze koje prijete od koronavirusa. Izdan je nalog prema nižim jedinicama , stožerima u gradovima i općinama, istaknuo je predsjednik Stožera civilne zaštite SMŽ Roman Rosavec.

 

 

Sve novosti moći će se pratiti na mrežnim stranicama Sisačko-moslavačke županije, napomenuo je Rosavec i apelirao na građane naše županije da ne odlaze na sumnjiva područja i samim tim postanu potencijalni izvor  širenja zaraze.

 

 

Ovo je vrijeme kada bilježimo i početak silazne putanje oboljelih od gripe,tegobe su slične, pa se nekada javlja i bezrazložna panika, naglašava ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić

 

 

Image00006

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je  najavio obustavu održavanja nastave u obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj , pa tako i u Sisačko-moslavačkoj županiji  na 14 dana kazavši da je Hrvatska u ratu protiv koronavirusa i njegovih posljedica na društvo i ekonomiju.

Učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu će pratiti putem posebnih emisija na HRT-u i Sportske televizije. Učenici starijih razreda, od 5. do 8. razreda osnovnih škola, srednje škole te studenti na fakultetima imat će online oblik nastave. Pojasnio je da roditelji koji nisu u mogućnosti čuvati djecu, mogu dijete dovesti u školu odakle će preko tv-a ili interneta moći pratiti nastavu. Dodao je da isti način rada vrijedi i za vrtiće.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.