Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Zbor građana u naselju Donja Vlahinička o suživotu s Romima

Naselje će posjetiti i saborski zastupnik Veljko Kajtazi

Naselje će posjetiti i saborski zastupnik Veljko Kajtazi

U naselju Donja Vlahinička na području Grada Popovača održan je Zbor građana u cilju  pronalaženja trajnog rješenja problematike kontinuiranog remećenja javnog reda i mira od strane Roma, odnosno, stvaranja pretpostavki za kvalitetan i miran suživot u naselju.

Sastanku su pored stotinjak mještana nazočili i predstavnici gradske uprave odnosno Gradskog vijeća Grada Popovače i predstavnici Policijske postaje Kutina.

 

IMG_20200228_171504

 

Zbor građana organizirao je Mjesni odbor, nakon brojnih pritužbi mještana, te nakon što je ista tema aktualizirana na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća.

Mještanka Ivanka Kavali:

 

 

Da građani prijavljuju slučajeve koji ugrožavaju njihove živote pokazuju i statistički podaci Policijske postaje Kutina, ističe načelnik Predrag Fitnić

 

 

Građani su se na ovom sastanku osvrnuli i na situaciju od prije desetak godina. Tada su se u Zagrebačku ulicu doselile Romske obitelji koje su u početku stvarale probleme, ali uz razgovor s dugogodišnjim mještanima, vodstvom Grada i nadležnim službama, ova priča završila je pozitivnim ishodom.

 

IMG_20200228_171637

 

No, Romske obitelji koje u posljednje dvije godine žive u Ulici Tome Pučka, bez obzira na brojne intervencije, kako policije, tako i ostalih državnih službi, nisu se uspjele socijalizirati, potvrdio je to i gradonačelnik Josip Mišković.

 

 

Obzirom na nemogućnost dolaska na Zbor građana, a s ciljem što bržeg pronalaska rješenja ovih problema,  posjet ovom naselju najavio je i zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.