Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Virtualne zbornice i učionice funkcioniraju i u našoj županiji

U Republici Hrvatskoj uspostavljeno je 40.000 virtualnih zbornica i učionica. „Nastava se održava preko televizije i preko online sustava“, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

“Jedna smo od rijetkih europskih država koje su to uspjele staviti u funkciju od prvoga dana tako da dobivamo dobre vijesti od naših ljudi i iz drugih zemalja gdje velik broj korisnika koristi naš sustav, gdje su djeca doma i nemaju nastave u školama matičnih država pa gledaju naš program na Youtubeu ili preko nekih drugih kanala“, napomenula je ministrica.

Nastava se na ovaj način održava i u našoj županiji. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Dodajmo kako je ministrica Divjak na pitanje hoće li ova situacija utjecati na plaće nastavnika i učitelja podsjetila na izjavu premijera Andreja Plenkovića da plaće i mirovine trenutno nisu ugrožene.

„Daljnje mjere teško je prognozirati“, dodala je istaknuvši da se uopće nije razgovaralo o tome da bi se ukidali dodaci na plaće nastavnika koji su dogovoreni.

„Sada je najvažnije da sve što odlučujemo bude temeljeno na argumentima i analizama, a tako dugo dok ih nemamo, nagađanja nemaju smisla“, poručila je ministrica Divjak.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.