Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Uskoro će biti završena obnova kutinske Barake

Jedan od najboljih hrvatskih alternativnih klubova u novoobnovljenom prostoru

Jedan od najboljih hrvatskih alternativnih klubova u novoobnovljenom prostoru

Bliži se završetak obnove kutinskog alternativnog kluba Baraka koji je poznat ne samo u Sisačko-moslavačkoj županiji, već je odredio Kutinu kao centar karte hrvatske alternativne scene.

Od samog osnivanja Kulturnog Centra Mladih u 90-ima Baraka je poznata kao klub koji se uvijek mogao pohvaliti odličnom organizacijom kulturnog i društvenog života mladih, što je vidljivo u bogatoj ponudi koncerata i sličnih javnih događanja koji već četvrt stoljeća privlače izvođače i publiku iz svih dijelova svijeta.

 

Baraka 001

 

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić iskazao je svoje zadovoljstvo voljom i željom mladih za obnovom kluba. Gradonačelnik je istaknuo da je novoobnovljeni klub jedinstven u središnjem dijelu Hrvatske i predstavio je sve etape obnove Barake.

 

 

Baraka 002

 

Kutina je puno izgubila zatvaranjem Barake, istaknuo je pomoćnik pročenika za gospodarstvo i voditelj projekta Mišel Novosel. U budućnosti nas očekuju sviraonice i koncerti koji čine osnovicu kulturnog života „barakaša“, dodao je pročelnik Novosel koji je i sam bio korisnik takvih glazbenih sadržaja. Pročelnik je ukratko opisao radove u klubu i uređenju okoliša.

 

 

Baraka 003

 

Branko Kranjčević, predsjednik Kulturnog Centra Mladih, pojasnio je tijek obnove u posljednje dvije godine.

 

 

Baraka 004

 

Kranjčević je predstavio program otvorenja Barake koji će početi 13. ožujka.

 

 

Baraka 005

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.