Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U županiji nema novooboljelih od bolesti COVID-19, čekaju se nalazi za 4 uzeta uzorka

Obavljen nadzor nad provedbom dezinfekcije u Top Termama Topusko

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji je ukupno 13 pacijenata sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19, stoji u redovnom izvješću Stožera civilne zaštite naše županije, za subotu, 28. ožujka 2020. Kontaktima je određen zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Čekaju se nalazi 4 uzeta uzorka za laboratorijsku pretragu SASR-CoV2 virus tj. bolest COVID-19.

Obavljen je nadzor nad provedbom dezinfekcije u Top Termama Topusko gdje su smješteni policijski djelatnici. Dezinfekciju jednog dijela kao i provedbu stručnog nadzora nad dezinfekcijom navedenog objekta obavili su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Možemo kazati da djelatnici Lječilišta Topusko tj. Top Termi Topusko su veoma dobro educirani i dobro obavljaju postupke čišćenja i dezinfekciju.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Podsjećamo kako i dalje se zamjećuje veliki broj neopravdanih kretnji te naglašavamo kako je potrebno provoditi sve propisane protuepidemijske mjere. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.