dumbović

Priopćenje petrinjskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Darinka Dumbovića vezano uz terensku nastavu učenika Osnovne škole Dvor prenosimo u cijelosti:

 

89436356_2810532395701340_3358523743818219520_o

 

“Da li je ovo moguće? Da li je ovo istina?

Kao saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, a prije svega kao građanin koji se gotovo dva desetljeća bori za zaštitu Zrinske gore postavljam ova pitanja svim nadležnima, od Ministarstva obrazovanja i ministrice Divjak, do ravnatelja Osnovne škole Dvor, ali i župana Žinića i nadležnih u Sisačko – moslavačkoj županiji, koja je i osnivač Osnovne škole Dvor.

Ako je ovo istina, onda se radi o neviđenom skandalu koji potvrđuje sve “mutne igre“ oko odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori. Do sad smo samo slušali kako se roditelje i djecu “kupuje” slatkišima i darovima, neke i kompjutorima, a sad imamo pred sobom pisani dokaz.

Fond za financiranje razgradnje NEK (Nuklearne elektrane Krško) financira troškove odlaska djece na terensku nastavu iz Dvora u Zagreb!?!?!? Od svih mogućih donatora baš se Fond za financiranje razgradnje NEK javio kako bi upravo djeci iz Dvora velikodušno financirao prijevoz u Zagreb?

Moje aktivnosti oko ovog problema župan Žinić je više puta okarakterizirao kao “politikanstvo” te da spadam u one koji “iz neznanja vode negativnu kampanju”. Ako je to što radim “neznanje”, onda sam ja ponosan što se u tom neznanju borim za Banovinu i Sisačko – moslavačku županiju, za prirodna bogatstva ovog kraja, kestenove šume, najveće u Europi, čistu i nezagađenu prirodu, za ruralni razvoj i ekološku proizvodnju kojoj ne treba markica takvog otpada. Krajnje je licemjerno da nakon takvog stava župan dolazi u Petrinju pričati o zaštiti Zrinske gore.

I ne vrijedi se županu zaklinjati u demografsku obnovu, bogatu povijest Banovine, Zrinske i Frankopane, Domovinski rat… otišli su mladi, a uz ovakvu politiku, otići će još mnogi, ostat će nam prazna ne samo Banovina, već i veliki dio naše županije jer SMŽ trajno zaostaje u razvoju.”


 

Terensku nastavu učenika OŠ Dvor financira NEK?
5.00(1 glas)
Komentara(0)