Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Stanje na području Općine Lekenik je dobro – nema zaraženih koronavirusom

Stanje na području Općine Lekenik je dobro budući trenutno nema informacija o zaraženim stanovnicima koronavirusom, stoji u Priopćenju Stožera civilne zaštite Općine Lekenik..

Stožer civilne zaštite Općine Lekenik pozdravlja i podupire rad i donijete mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te svog zdravstvenog osoblja uključenog u proces upravljanja krizom uzrokovanom koronavirusom.

Pozivamo i dalje na strogu i discipliniranu primjenu uputa, mjera i postupaka koje preporuča i nalaže Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebno one koje se odnose na ograničavanje javnih skupova i okupljanja te primjenu osobnih preventivnih mjera.

Sa danom 16.03.2020. godine obustavlja se rad Dječjeg vrtića Lekenik, ali će biti uvedeno dežurstvo za djecu roditelja koji nemaju drugog načina zbrinjavanja djece. Konkretne informacije o naprijed navedenom biti će date od ravnateljice Dječjeg vrtića Lekenik i na web stranici istog.

Pozivamo stanovnike Općine Lekenik da svedu dolaske u Općinu i druge jave ustanove na našem području na minimum, te da svoje potrebe pokušaju regulirati elektroničkim sredstvima komunikacije (telefon, e-mail, društvene mreže i slično).

Pozivamo stanovnike Općine Lekenik da ne nasjedaju dezinformacijama koje šire neodgovorne osobe, da ne šire paniku te na disciplinu i odgovorno ponašanje što je jedina garancija da ćemo ovu krizu uz najmanje ugroza privesti kraju.

S obzirom na nastalu situaciju uzrokovane koronavirusom, Općina Lekenik izvještava krajnje korisnike Projekta „Pomoć lokalne zajednice za ugodno življenje osoba treće dobi“ da se do daljnjeg smanjuje obim poslova radnica  propisan navedenim projektom, te da će iste dostavljati samo namirnice i lijekove bez fizičkog kontakta  i ulaska u kuću  prema svojem rasporedu. Privremeno se prekida rad Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik. Sljedeća dva tjedna Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik neće raditi sa strankama. O daljnjim uputama građani će biti obaviješteni.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.