Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Pozivaju se hrvatski branitelji da se priključe Civilnoj zaštiti Grada Petrinje

Poziv uputio Miljenko Bušić, potpredsjednik Gradskog vijeća

Poziv uputio Miljenko Bušić, potpredsjednik Gradskog vijeća

Miljenko Bušić, potpredsjednik Gradskoj vijeća Grada Petrinje i ujedno predsjednik Odbora za branitelje, poslao je poziv svim hrvatskim braniteljima koji se osjećaju zdravo i koji žele pomoći u ovim kriznim vremenima borbe s koronavirusom da se priključe Civilnoj zaštiti Grada Petrinje.

Kako to mogu učiniti možete saznati u njegovom službenom priopćenju:

‘Poštovani hrvatski branitelji,

obzirom na tešku i kriznu situaciju u kojoj se nalazimo, kao potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Domovinskog rata i udruge proistekle iz Domovinskog rata, smatram da mi je obveza i dužnost obratiti vam se.

Svakodnevno prateći informacije koje iznosi Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, jasno je da se broj oboljelih od bolesti COVID-19 u Hrvatskoj povećava i da je krivulja zaraženih još uvijek drastično u uzlaznoj putanji pa se iz tog razloga, gotovo na dnevnoj bazi, donose ključne odluke kao i ova jučerašnja o sve većim ograničenjima kretanja našeg stanovništva.

Sve mjere i odluke koje su do sada i koje će ubuduće biti donesene od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sigurno će doprinijeti suzbijanju i zaustavljanju širenja koronavirusa, ali uz jedan bitan i neophodan uvjet. Najvažnije je da se tih odluka i mjera svi strogo pridržavamo te da dijelimo obavijesti, upozoravamo pa u krajnjem slučaju i prijavljujemo kršitelje istih.

Iz tog razloga apeliram da se svi ponašamo krajnje odgovorno prema sebi, svojim bližnjima, prijateljima, susjedima i svima ostalima te da socijalan kontakt svedemo na krajnji minimum jer se jedino na taj način u ovom trenutku mi možemo boriti protiv ovog nevidljivog neprijatelja.

Mi – hrvatski branitelji, već smo pokazali i dokazali svoju odgovornost i požrtvovnost u teškim vremenima stvaranja naše Domovine.

Na žalost ta teška vremena se ponovo događaju i gotovo nemoguće je predvidjeti koliko će trajati jer ovakvu ugrozu, ovakvih razmjera do sada nismo doživjeli.

Naravno, važno je, a možda i najvažnije u ovim kriznim i teškim vremenima ne gubiti vjeru, optimizam i duh našeg zajedništva.

Trebamo vjerovati da sve ovo neće dugo trajati i da će posljedice ove krize biti što manje tragične, ali moramo biti i razumni, trezveni i racionalni te uzeti u obzir i onaj najcrnji scenarij koji se nažalost upravo događa u našem susjedstvu.

Slijedom navedenog, u koordinaciji s pojedinim predsjednicima braniteljskih udruga s područja Grada Petrinje i u dogovoru s predsjednikom Stožera civilne zaštite Grada Petrinje, pozivam sve petrinjske branitelje koji se osjećaju zdravo, koji mogu i žele pomoći svojoj zajednici, da se odazovu i priključe Civilnoj zaštiti Grada Petrinje.

Svoje kontakt podatke mogu poslati SMS-om ili pozivom na broj mobitela 099/388 5835. Kontakt podaci svih volontera zajednički će biti proslijeđeni Stožeru civilne zaštite Grada Petrinje koji će prema potrebi i složenosti situacije istima upućivati pozive.

S poštovanjem,

Miljenko Bušić
Potpredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Odbora za branitelje’


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.