Miljenko Bušić, potpredsjednik Gradskoj vijeća Grada Petrinje i ujedno predsjednik Odbora za branitelje, poslao je poziv svim hrvatskim braniteljima koji se osjećaju zdravo i koji žele pomoći u ovim kriznim vremenima borbe s koronavirusom da se priključe Civilnoj zaštiti Grada Petrinje.

Kako to mogu učiniti možete saznati u njegovom službenom priopćenju:

‘Poštovani hrvatski branitelji,

obzirom na tešku i kriznu situaciju u kojoj se nalazimo, kao potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Domovinskog rata i udruge proistekle iz Domovinskog rata, smatram da mi je obveza i dužnost obratiti vam se.

Svakodnevno prateći informacije koje iznosi Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, jasno je da se broj oboljelih od bolesti COVID-19 u Hrvatskoj povećava i da je krivulja zaraženih još uvijek drastično u uzlaznoj putanji pa se iz tog razloga, gotovo na dnevnoj bazi, donose ključne odluke kao i ova jučerašnja o sve većim ograničenjima kretanja našeg stanovništva.

Sve mjere i odluke koje su do sada i koje će ubuduće biti donesene od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sigurno će doprinijeti suzbijanju i zaustavljanju širenja koronavirusa, ali uz jedan bitan i neophodan uvjet. Najvažnije je da se tih odluka i mjera svi strogo pridržavamo te da dijelimo obavijesti, upozoravamo pa u krajnjem slučaju i prijavljujemo kršitelje istih.

Iz tog razloga apeliram da se svi ponašamo krajnje odgovorno prema sebi, svojim bližnjima, prijateljima, susjedima i svima ostalima te da socijalan kontakt svedemo na krajnji minimum jer se jedino na taj način u ovom trenutku mi možemo boriti protiv ovog nevidljivog neprijatelja.

Mi – hrvatski branitelji, već smo pokazali i dokazali svoju odgovornost i požrtvovnost u teškim vremenima stvaranja naše Domovine.

Na žalost ta teška vremena se ponovo događaju i gotovo nemoguće je predvidjeti koliko će trajati jer ovakvu ugrozu, ovakvih razmjera do sada nismo doživjeli.

Naravno, važno je, a možda i najvažnije u ovim kriznim i teškim vremenima ne gubiti vjeru, optimizam i duh našeg zajedništva.

Trebamo vjerovati da sve ovo neće dugo trajati i da će posljedice ove krize biti što manje tragične, ali moramo biti i razumni, trezveni i racionalni te uzeti u obzir i onaj najcrnji scenarij koji se nažalost upravo događa u našem susjedstvu.

Slijedom navedenog, u koordinaciji s pojedinim predsjednicima braniteljskih udruga s područja Grada Petrinje i u dogovoru s predsjednikom Stožera civilne zaštite Grada Petrinje, pozivam sve petrinjske branitelje koji se osjećaju zdravo, koji mogu i žele pomoći svojoj zajednici, da se odazovu i priključe Civilnoj zaštiti Grada Petrinje.

Svoje kontakt podatke mogu poslati SMS-om ili pozivom na broj mobitela 099/388 5835. Kontakt podaci svih volontera zajednički će biti proslijeđeni Stožeru civilne zaštite Grada Petrinje koji će prema potrebi i složenosti situacije istima upućivati pozive.

S poštovanjem,

Miljenko Bušić
Potpredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Odbora za branitelje’


 

Pozivaju se hrvatski branitelji da se priključe Civilnoj zaštiti Grada Petrinje
5.00(1 glas)
Komentara(0)