Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjci OPG-om protiv koronavirusa

Facebook grupa u tjedan dana skupila više od 2.000 članova

Facebook grupa u tjedan dana skupila više od 2.000 članova

Budući da je prodaja lokalnih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava do daljnjega zabranjena na zelenim tržnicama, petrinjski vlasnici OPG-ova organizirali su se u Facebook grupu preko koje svoje proizvode plasiraju kupcima. Tako se prodaja i kupnja organiziraju i dogovaraju online, a kasnije se vrši dostava na kućnu adresu.

Posebno je zanimljivo da je grupa osnovana prije tek tjedan dana, a u tako kratkom vremenu okupila je više od 2.000 članova (točnije 2.034 člana u vrijeme završetka ovog članka). Također, u grupu se uključuju i OPG-ovci iz okolnih mjesta i naselja, a nazvana je ‘Petrinjci OPGom na Coronu’.

U ponudi ima raznoraznih domaćih proizvoda, a prema rezultatima ponude i potražnje najpopularniji je med, potom mliječni proizvodi, jaja, mesni i suhomesnati proizvodi, itd. Ondje svoje proizvode oglašavaju vlasnici OPG-ova, a također i zainteresirani kupci postavljaju upite za konkretan proizvod kojeg netko može imati u ponudi.

Želite li se i vi uključiti u ovu grupu, možete to učiniti na adresi Petrinjci OPGom protiv Corone.

Inače, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović donio je odluku o sufinanciranju dostave petrinjskim OPG-ovima u mjesečnom iznosu od najviše 2.000 kuna.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.