Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Novi pacijent s koronavirusom u našoj županiji

Liječnik odjela kirurgije sisačke Opće bolnice

U Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ Sisak trenutno se nalaze tri pacijenta od kojih je jedan negativan i očekuje se još jedan negativan rezultat, nakon čega će taj pacijent biti otpušten na kućno liječenje i samoizolaciju.

Od jučer je dijagnosticiran novi pacijent s koronavirusom. Riječ je o liječniku, djelatniku bolnice iz službe za kirurgiju koji je trenutno bez temperature i blaže je kliničke slike. Epidemiolozi u bolnici trenutno provode epidemiološki izvid. Svi djelatnici koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelim šalju se na samoizolaciju u trajanju od četrnaest dana.

Također, identificirani su svi pacijenti koji su bili u kontaktu s oboljelim liječnikom. S njima je obavljen razgovor i svi su poslani u samoizolaciju. U tijeku je čišćenje i dezinfekcija odjela na kojem je radio oboljeli liječnik te će svi pacijenti koji su preseljeni tijekom dana vratiti na odjel.

Novonastala situacija u bolnici je pod kontrolom te svi odjeli i službe nastavljaju s radom. I dalje se apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.