Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Mještani Strušca na Zboru građana o radu kompostane

Prikupljaju potpise za peticiju – traže izmiještanje kompostane

Prikupljaju potpise za peticiju - traže izmiještanje kompostane

Temeljem učestalih pritužbi mještana Strušca na nesnosan smrad koji se u posljednje vrijeme širi sa nedavno izgrađene kompostane  u ovom naselju, Mjesni odbor je organizirao Skup građana kojemu su uz 200-tinjak mještana nazočili i čelni ljudi Grada Popovače, Gradski vijećnici, predstavnici Sisačko-moslavačke županije te vlasnik kompostane.

 

IMG_20200302_181005

 

Ivan Abaz, predsjednik Mjesnog odbora Stružec i gradski vijećnik HDZ-a:

 

 

Na situaciju se osvrnuo i Branislav Pavličević gradski vijećnik HSP-a i stanovnik Strušca

 

 

Trenutno je u tijeku  prikupljanje potpisa za peticiju kako bi se izmjestila kompostana, a u samo dva dana, u mjestu je prikupljeno njih gotovo 400. Jedan od potpisnika je i mještanin Strušca, a ujedno i zamjenik gradonačelnika Popovače, Ivan Križanić

 

 

IMG_20200302_182440

 

Kako je istaknuto gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, kompostana je izgrađena na zemljištu koje je u vlasništvu Grada, a koje je od 2001.godine registrirano i za namjenu gospodarenja otpadom. Nakon pribavljenih dozvola iz nadležnih državnih službi, županijski Upravni odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, tvrtki Bio direkt d.o.o. izdao je dozvolu za rad.

 

 

Ako kompostana ne radi po propisima, dodaje gradonačelnik Mišković

 

 

IMG_20200302_180943

 

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana ističe kako postoje dva moguća rješenja ovog problema, no, pitanje je imaju li mještani Strušca još strpljenja i razumijevanja.

 

 

Prije početka trebalo je možda  osluhnuti bilo naroda, dodaje Rosavec

 

 

Razgovor predstavnika Mjesnog odbora sa Gradskom i Županijskom vlasti, te sa samim investitorom koji najavljuje nova zapošljavanja i širenje poslovanja će se nastaviti s ciljem što skorijeg pronalaska rješenje ovog problema.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.