Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Izgradite karijeru na društvenim i biotehničkim studijima u Požegi uz smještaj u novom studentskom domu!

Na Veleučilištu u Požegi do danas diplomiralo više od 3330 studenata

Veleučilište u Požegi ove godine slavi 21. obljetnicu osnivanja te nudi stručno i specijalističko obrazovanje na slijedećim studijima, koji su uspješno prošli postupak akreditacije:

1. Društveni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:

  • Računovodstvo
  • Trgovina
  • Upravni studij

i specijalistički diplomski stručni studij:

  • Trgovinsko poslovanje

2. Poljoprivredni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:

  • Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo
  • Prehrambena tehnologija

Na Veleučilištu je do danas diplomiralo preko 3330 studenata, a trenutno studira oko 900 studenata na četiri preddiplomska stručna studija i jednom diplomskom stručnom studiju. Na Veleučilištu je zaposleno 53 djelatnika od kojih 16 doktora znanosti i 7 magistara znanosti.

 

veleuciliste_u_pozegi_2

 

Od 2009. godine Veleučilište je nositelj Erasmus povelje što znači da vrši razmjenu studenata i nastavnika sa sličnim ustanovama u inozemstvu (Njemačka, Španjolska, Gruzija, Ukrajina, Šri Lanka, Indija, Kanada, Južnoafrička republika, Brazil itd).

Osim navedenog Veleučilište je ustrojilo sustav osiguravanja kvalitete koji zadire u sve djelatnosti njegova rada. Svake dvije godine na Veleučilištu se organizira međunarodna konferencija Vallis Aurea koja okuplja eminentne stručnjake iz regije, a kao nastavak konferencije pokrenut je časopis istog imena koji izlazi na engleskom jeziku dva puta godišnje.

 

veleuciliste_u_pozegi_3

 

Od 2010. godine do danas na Veleučilištu je provedeno ili se provodi šest EU projekata vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna od kojih je najveći projekt „Izgradnja studentskog doma u Požegi” u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. U okviru projekta izgrađen je, te se trenutno oprema studentski dom bruto površine 2.888,66 m2 koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama te opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba, koji će biti u funkciji od jeseni 2020. godine.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na Veleučilištu djeluju dvije udruge: ALUMNI udruga završenih studenata te Sportska udruga studenata Veleučilišta u Požegi. Svakako treba spomenuti kvalitetno izvođenje praktične nastave posebice na studiju Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo te proizvodnju nadaleko poznatog vrhunskog vina. Veleučilište surađuje sa mnogim institucijama u gradu i županiji te sudjeluje kao suorganizator na različitim javnim događanjima kao što su Sajam poslova, Agro-tour Slavonija, Okusi jeseni, Zeleno – plavo, Martinje itd.

Prijavite se za studiranje na Veleučilištu u Požegi i kreirajte svoju uspješnu karijeru! Detaljnije informacije su dostupne na www.vup.hr i telefonu 034/311-460.

 

veleuciliste_u_pozegi_4


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.