Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Grad Hrvatska Kostajnica jedini u SMŽ osigurao sredstva u projektu I.N.G.R.I.D.

Ukupna vrijednost projekta je 6,9 milijuna kuna

Ukupna vrijednost projekta je 6,9 milijuna kuna

Grad Hrvatska Kostajnica, jedini je grad s područja Sisačko-moslavačke županije koji je u drugom pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava, kao jedan od 30 financiranih projekata (od 161 prijavljenih) i u svojstvu partnera, uspio privući sredstva iz prekograničnog programa suradnje Interreg IPA – Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 -2020.

Riječ je o EU projektu ukupne vrijednosti od 6,9 milijuna kuna od kojih 780.000,00 kuna sufinanciranih za Grad Hrvatsku Kostajnicu, a ostali dio na uključene partnere:Općini Krnjak, Opštini Velika Kladuša iz BiH te Glavnom gradu Podgorici iz Crne Gore.

Udio sufinanciranja projekta iz EU iznosi visokih 85%.

Cilj projekta I.N.G.R.I.D. je unaprijediti suradnju općina i gradova na prekograničnom području na temu korištenja održivih izvora energije kroz niz promotivnih mjera, a ponajprije kroz realizaciju tzv. „pilot“ projektnih investicija na vlastitom području.

Gradu Hrvatska Kostajnica osim sufinanciranih sredstava za projektnu dokumentaciju za solarnu elektranu, kroz projekt je sufinanciran bruto iznos plaće jednog djelatnika u razdoblju trajanja od 26 mjeseci.

Uz razvoj zajedničke strategije, kojom se uključene općine i gradovi opredjeljuju na održivo djelovanje i u budućnosti, kroz projekt će se organizirati mnogobrojne aktivnosti za podizanje razine svijesti o mogućnostima energetskih ušteda i primjene „zelenog“ pristupa u svakodnevnom životu i radu kod građanstva, poduzetnika, a posebno kod djece i mladih.

Projekt je započeo s provedbom 15. veljače ove godine, a trajat će 26 mjeseci.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.