Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Vrijedna donacija TIKA-e Crvenom križu Hrvatska Kostajnica

Vrijednost brodice s dodatnom opremom iznosi oko 60.000 eura

Vrijednost brodice s dodatnom opremom iznosi oko 60.000 eura

TIKA – Turska agencija za razvoj donirala je brodicu za poplave Crvenom križu Hrvatska Kostajnica. 24. veljače na kupalištu Kavrlja u 11 sati započela je svečana primopredaja.

Tijekom 2018. godine kada su Hrvatsku Kostajnicu pogodile poplave, a zatim i odron zemljišta, svoju pomoć ponudili su predstavnici TIKA-e, Haşim Koç i Anes Hasanović, u želji da pomognu unesrećenima.

Vrlo brzo ponudili su pomoć i kostajničkom Crvenom križu. Potaknuti čestim poplavama, došli su na ideju donacije brodice s popratnom opremom koja će olakšati djelatnicima Crvenoga križa obilazak potrebitih. Hrvatska Kostajnica je grad koji se pruža uz obalu rijeke Una, te je uslijed poplava do 50-ak kuća gotovo nemoguće doći osim vodenim putem.

Ravnateljica Crvenog križa Hrvatska Kostajnica, Maja Böhm istaknula je važnost ove donacije.

 

 

Također, Böhm dodaje tko će se moći služiti brodicom

 

 

Nazočnima se obratio savjetnik i zamjenik šefa Misije Republike Turske Fatih Kaya koji se pozdravio nazočne, zahvalio Gradu na gostoprimstvu, te istaknuo da je naglasak ovakvih suradnji na humanosti.

Haşim Koç, ataše Republike Turske i koordinator TIKA-e za Hrvatsku ističe da je ovo 78. projekt TIKA-e, te je izrazio želju da  se partnerstvo Hrvatske i Turske na ovom planu održi i razvija.

U ime Hrvatskog Crvenog križa obratila se Silvana Radovanović, voditeljica Službe za spašavanje na vodi.

 

 

Gradonačelnik Dalibor Bišćan istaknuo je važnost ovog spasilačkog čamca za cijelo područje Pounja.

 

 

Bišćan se osvrnuo se na praksu u Istanbulu kojom se pomaže socijalno ugroženima, te najavljuje daljnju suradnju s TIKA-om.

 

 

Vrijednost ove brodice bez opreme iznosi približno 11 000, dok je s dodatnom ronilačkom opremom vrijednost oko 60 000 eura.

 

IMG_20200224_114056

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.