Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Više od 100 milijuna kuna za rekonstrukciju i nadogradnju nasipa na području Jasenovca

Uređenje obale rijeka i zbog „bolje vidljivosti granice“

Uređenje obale rijeka i zbog „bolje vidljivosti granice“

U zaštitu stanovništva od poplava, zbog čestih visokih vodostaja rijeke Save i Une, kanala Strug s pritocima, na području Općine Jasenovac u rekonstrukciju i nadogradnju nasipa, Hrvatske vode i Hrvatska vlada planiraju uložiti oko 100 milijuna kuna.

 

JASENOVAC_POPLAVA_05

 

Samo za rekonstrukciju i povišenje nasipa u selu Mlaka, koje kod svakog većeg vodostaja Save ostane odsječeno,  a selo se brani izgradnjom „zečjih nasipa“, uložiti će se 56 milijuna kuna, dok će prema najavi Zorana Đurokovića, generalnog direktora Hrvatskih voda, u rekonstrukciju nasipa kod naselja Košutarica biti uloženo 40 milijuna kuna.

 

JASENOVAC_POPLAVA_02

 

Najavljuje i uređenje obale rijeka radi „bolje vidljivosti granice“, a kako kaže, suradnjom Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste, sanirati će se klizišta na cesti D47 od Uštice prema Hrvatskoj Dubici  i urediti cesta Košutarica – Mlaka.

 

 

Općinska načelnica Marija Mačković, zahvaljuje svima koji su pomagali, i  podsjeća na do sad urađene poslove na infrastrukturi zaštite od poplava, u što je Država uložila i ulaže  značajna sredstva.

 

JASENOVAC_POPLAVA_06

 

Načelnica podsjeća na radove koji će krenuti nakon izrade projektne dokumentacija, poslove uređenja nasipa kod sela Mlaka, Tanac, Uštica i Košutarica.

 

 

Kod zadnje velike poplave prije dvije godine, na više mjesta bilo je kritično i samo zahvaljujući pripadnicima Hrvatske vojske, vatrogascima, HGSS-u, mještanima, djelatnicima Vodoprivrede, Hrvatskih voda i  drugih službi, naselja  Jasenovačke Posavine obranjena je od nabujalih rijeka.

 

JASENOVAC_POPLAVA_03

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.