Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Suradnja HZZ-a PU Sisak i SIMORA-e

Mjere za osposobljavanje

Mjere za osposobljavanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak važan je partner i suradnik Županijskoj razvojnoj agenciji SiMoRa u provođenju Mjera  za osposobljavanje.

Za poticanje gospodarstva, SiMoRa je tijekom protekle dvije godine podnijela HZZ-u Područnom uredu Sisak četiri zahtjeva za provođenje Mjera, među njima i za provođenje programa za stjecanje znanja u izradi video igara.

 

GAMING_HZZ_01-novska-1200x800

 

Kako je kazala Lidija Šustić, rukovoditeljica Odsjeka Mjera aktivne politike zapošljavanja, koja je sa suradnicama iz  HZZ Područnog ureda Sisak obišla polaznike provođenja edukacije za video igre u Poduzetničkom inkubatoru PISMO Novska

 

 

Nakon završetka šestomjesečnog učenja mogu uz potporu HZZ-a, Sisačko moslavačke županije i Grada Novske za osnivanje tvrtke dobiti poticaje do 155 tisuća kuna. Do sada su uz  tu pogodnost otvorene 33 tvrtke, dio njih i koji su nakon toga došli raditi i živjeti u Novskoj.

 

GAMING_HZZ_07-novska-1200x800

 

Kako se bliži rok otvorenja Poduzetničkog inkubatora PISMO 2, ovih dana traje završno instaliranje opreme, u Novsku se sve više dolazi radi gaminga. Novska je postala zanimljiva ne samo onima koji su na bilo koji način vezani za gaming, već i brojnim hrvatskim medijima,  koji svojim napisima i televizijskim prilozima čine veliku promociju grada.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.