Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

S radom započeo ured Hrvatske udruge za zaštitu potrošača za Sisačko-moslavačku županiju

Predavanja, edukacije, jednom tjedno dežurstva

Predavanja, edukacije, jednom tjedno dežurstva

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača – HUZP je najstarija i najbrojnija članstvom udruga potrošača u RH. Osnovana je 1997. i danas ima oko 3000 članova, djelujemo uglavnom u Zagrebu, imamo ured za Krapinsko-zagorsku županiju i danas je s  radom započeo i  ured za Sisačko-moslavačku županiju.

Godišnje riješimo oko 6500 prigovora potrošača – 2 puta tjedno dežuramo u uredu, gdje potrošači mogu doći osobno, a ostalo rješavamo putem telefona, a najviše putem e-mailova, istaknula je danas u Sisku predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača Ana Knežević

 

 

U RH je registrirano 141 udruga potrošača, međutim problem je u činjenici da u udrugama rade volonteri i da se potrošački pokret ne razvija, jer se sav posao udruga svodi na savjetovanje i educiranje potrošača, a u kreiranju propisa i politike prema potrošačima udruge uglavnom ne sudjeluju .Dijelom zbog nedostatka administrativnih kapaciteta za takve poslove, a dijelom i zbog nedostatka sredstava.

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača će putem svoje podružnice u ovoj županiji nastojati organizirati što više predavanja i edukacije za potrošače, surađivati s medijima, a jednom tjedno ćemo i dežurati u prostorijama braniteljske udruge „Savski plavi valovi“ u Starčevićevoj 13 u Sisku, rekla je povjerenica za Sisačko-moslavačku županiju Jasminka Luketić-Domitrović.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.