Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Proglašeni najuspješniji županijski sportaši za 2019. godinu

Priznanja za 100 godina postojanja dobili NK “Jasenovac” i HNŠK “Moslavina”

Priznanja za 100 godina postojanja dobili NK "Jasenovac" i HNŠK "Moslavina"

Najuspješnijom sportašicom naše županije za 2019. godinu na svečanosti proglašenja najuspješnijih županijskih sportaša za 2019. godinu održanoj u Sisku proglašena je članica Kickboxing kluba „Croatia“ iz Siska Klara Prpić.

Ova šesnaestogodišnjakinja, učenica je Ekonomske škole, u Kickboxingu je tri, a u borilačkim sportovima već deset godina

 

 

Najuspješniji sportaš je Karlo Ciban, član je Atletskog kluba „Moslavina“ iz Kutine. Karlo je dvadesetogodišnji mladić, kojem je ovo prvo priznanje za naboljeg sportaša županije

 

 

O djelovanju Zajednice više predsjednik Josip Šimunović:

 

 

najsportasi00003

 

Nagrađenima je čestitao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je uz zamjneika Romana Rosavca i predsjednicu Županijske skupštine Ivanku Roksandić nazočio ovoj svečanosti

 

 

Županija za sport izdvaja značajna sredstva, dodaje župan

 

 

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza sisačko-moslavačke županije nagrađeni su, osim najbolje sportašice i sportaša, i  sportski klubovi, školska sportska društava osnovnih i srednjih škola, trener i sportske nade.

Također, proglašeni su i najuspješniji Dječji vrtić, pobjednici odbojkaške lige srednjih škola u ženskoj i muškoj konkurenciji, dok su Priznanja, za stotinu godina postojanja dobili nogometni klubovi „Jasenovac“ i „Moslavina“ iz Kutine.

 

najsportasi00011

 

Titulu najuspješnije ekipe ponijele su članice Atletskog kluba „Moslavina“ iz Kutine, pobjednice su Hrvatske atletske lige sjever za seniorke i juniorke, te su osvajačice drugog mjesta na prvenstvu  Hrvatske u krossu.

 

najsportasi00007

 

Najuspješnija momčad su nogometaši petrinjske Mladosti koji su u sezoni 2018./2019. izborili plasman iz 4. NL – Središe u 3. HNL – Središte što je u konkurenciji nogometnih klubova veliki uspjeh.

Najuspješnijim trenerom proglašen je Ivan Desić iz Atletskog kluba „Moslavina“ iz Kutine, a koji postiže iznimne rezultati sa svojim sportašicama i sportašima. Svi ti rezultati iznjedrili su četiri vrhunska sportaša Hrvatske, a trener je i reprezentacije Hrvatske za juniore i kadete.

 

najsportasi00008

 

Proglašene su i sportske nade među djevojčicama i dječacima:

HEDA ORLIĆ (Odbojkaški klub „Petrinja“)

LANA RADULOVIĆ (Jasenovački atletski klub)

NIKA RUSAN (Rukometni klub „Laurus“ – Velika Ludina)

VANESA PIRŠA (Rukometni klub „Laurus“ – Velika Ludina)

SOFIJA PELIN (Streljački klub „Magnum“ – Kutina)

ERIK OBRAD (Streljački klub „Magnum“ – Kutina)

MARKO KENĐEL (Gimnastički klub „Petrinja“)

MARKO KRUNIĆ (Nogometni klub „Libertas“ – Novska)

MARKO PAVIČIĆ  (Atletski klub „Moslavina“ – Kutina)

VIKTOR BAREŠIĆ (Jasenovački atletski klub)

 

najsportasi00009

 

Proglašena su i najuspješnija Školska sportska društva, a poredak je napravljen bodovanjem sudjelovanja i postignutih rezultata na svim razinama natjecanja.

– OSNOVNE ŠKOLE –

  1. ŠSD RIBARI (OŠ Braća Ribar – Sisak) 774 boda
  2. ŠSD NOVSKA (OŠ Novska) 616 bodova
  3. ŠSD POLET (OŠ 22. lipnja – Sisak) 598 bodova

– SREDNJE ŠKOLE –

  1. ŠSD GIMNAZIJALAC (Gimnazija Sisak) 590 bodova
  2. ŠSD AUGUSTIN (SŠ Tina Ujevića – Kutina) 515 bodova
  3. ŠSD PETRYNIA (Srednja škola Petrinja) 402 boda

 

Odbojkaša liga srednjih škola projekt je koji je proslavio uspješnih 22 godine provođenja, a u njemu sudjeluju djevojke i mladići srednjih škola Sisačko-moslavačke županije. Najuspješniji u 2019. godini bili su i u ženskoj i u muškoj konkurenciji članovi Školskog sportskog društva „Gimnazijalac“  iz Gimnazije Sisak.

 

najsportasi00006

 

Tradicionalno, na dodjeli su i vrtićki olimpijci. Njihov moto je „I ja ću biti olimpijac“, a ovaj program Hrvatskog olimpijskog odbora traje već 18 godina i vrlo uspješno ga provodi Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije.

Kroz sve te godine u programu je sudjelovalo više od 5700 mališana i svi svake godine uspješno ispunjavaju olimpijski moto – „Više, brže, jače“. U protekloj godini zbrojem postignutih rezultata najuspješniji je Dječji vrtića Kutina kao pobjednik 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića RH za Sisačko-moslavačku županiju.

 

najsportasi00012

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.