IMG_11022020_120608_(900_x_700_piksel)

Povodom Svjetskog dana bolesnika, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojom zamjenicom, dr. Viktorijom Kaleb, posjetio je Specijalnu bolnicu za kronične bolesti Petrinja koja danas kao Odjel za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi djeluje u sastavu OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.


IMG_11022020_120548_(900_x_700_piksel)


Uz zahvalu liječnicima petrinjski gradonačelnik posebno je istaknuo kako će se Grad zalagati za bolje uvjete u bolnici 

IMG_11022020_120703_(900_x_700_piksel)


Dr. Gordana Stjepanović, voditeljica Odjela za pulmologiju i produljeno liječenje s palijativnom skrbi zahvalila se na dosadašnjoj podršci gradonačelniku Darinku Dumboviću i Gradu Petrinji, a posebno se zahvalila što su upravo danas posjetili ovu zdravstvenu ustanovuI ova se zdravstvena ustanova susreće s problemom nedovoljnog broja medicinskih sestara i liječnika, napomenula je dr. Stjepanović

Susrećemo se i sa stigmom, posebno kada je riječ o oboljelima od tuberkuloze, kao i o bolesnicima oboljelima od raka napomenuo je, u ovoj prigodi, dr. Boris Vrga, specijalist za plućne bolesti i tuberkulozu. Zato je dobro u povodu Svjetskog dana bolesnika otvoriti vrata i ove zdravstvene ustanove, a  svim građanima osigurati  dostupnost zdravstvenih usluga, dodaje dr. VrgaKako podsjeća HZZJ: „Cilj Svjetskoga dana bolesnika je poticati svijest javnosti o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava te empatije i humanosti koju svaki od bolesnika zaslužuje. Niti jedan se bolesnik, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi ili okolnosti koje su dovele do razvoja bolesti, ne bi trebao osjećati odbačenim, zaboravljenim ili krivim za vlastitu bolest. Obilježavanjem Svjetskog dana bolesnika, ljude se želi potaknuti da promisle i o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele. Prilika je to i da se svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji skrbe za bolesnike, zahvali na trudu i humanosti koju iskazuju svojim samoprijegornim radom“.


Posjet Odjelu za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi u Petrinji
0.00(0 glasova)
Komentara(0)