Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Drvoprerađivači čine važan dio novljanskog gospodarstva

Bespovratna sredstva za nabavku potrebnih strojeva i alata za edukaciju učenika

Bespovratna sredstva za nabavku potrebnih strojeva i alata za edukaciju učenika

Drvoprerađivači čine važan dio novljanskog gospodarstva, a  radi upoznavanja s mogućnostima obrazovanja potrebnih kadrova i proširenja suradnje, organiziran je radni sastanak.

S temom „Suradnja i povećanje konkurentnosti drvne industrije u Novskoj”, drvoprerađivače su upoznali gradonačelnik Marin Piletić i ravnateljica Razvojne agencije NORA Novska, Vida Iličić.

 

DRVO_2

 

Obrazovanje kadrova za potrebe drvne industrije, kroz strukovna zanimanja moguće je pri Srednjoj školi Novska,  a obrazovanjem u tvrtkama koje se bave obradom i proizvodima od drveta, proširuje se mogućnosti.

Jedinstvenim modelom obrazovanja, pored stipendiranja učenika, potpore mentorima „vlasnici tvrtki mogu iskoristiti bespovratna sredstva za nabavku potrebnih strojeva i alata za edukaciju učenika“, rekao je Marin Piletić.

 

DRVO_1

 

To bi omogućilo učenicima proširenje svojih kompetencija, a vlasnicima tvrtki gdje bi učenici pohađali praktični rad, školovanje i odabir  budućih zaposlenika.

 

 

Uz suradnji i povećanju konkurentnosti kroz obrazovanje  kadrova u sektoru drvne industrije, Marijan Vukelić, vlasnik tvrtke „MMM Vukelić“, Brestača, predlaže i intenziviranje suradnje između novljanskih drvoprerađivača“.

 

 

 U sklopu radnog sastanka prezentiran je rad i djelovanje Panonskog drvnog centra kompetencija iz Virovitice.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.