Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Petrinji će se snimati dokumentarni film ‘Putevima vode’

Petrinjčica, kao jedna od 29 rijeka koje izviru i utječu u Hrvatskoj, izabrana je za film

Petrinjčica, kao jedna od 29 rijeka koje izviru i utječu u Hrvatskoj, izabrana je za film

Petrinjčicu, kao jednu od 29 rijeka koje izviru i utječu u Hrvatskoj, odabrala je filmska produkcija ‘Coincidence Picture Production’ iz Umaga koji se spremaju za snimanje dokumentarnog filma ‘Putevi vode’. Članove ekipe filmske produkcije pozdravio je gradonačelnik Darinko Dumbović i dao podršku za ovaj hvalevrijedan projekt koji doprinosi promidžbi Petrinje i njezine bogate kulturno-povijesne i prirodne baštine.

Producent i režiser, Elvis Bilalić prošle je godine na Berlin International Film Festivalu osvojio nagradu za dokumentarac ‘Say yes to happiness!’, sniman u Keniji i Dubaiju.

Tijekom snimanja dokumentarca ‘Putevima vode’, poznati kuhar Zlatan Molnar iz emisije ‘3,2,1 – kuhaj!’ pripremat će specijalitete karakteristične za različita područja Hrvatske.

Snimanje će početi u travnju, u najmanjem gradu na svijetu – Humu u Istri i na izvoru Mirne, a završit će na najmanjoj rijeci na svijetu – Ombli kod Dubrovnika, a snimanje u Petrinji planirano je za svibanj 2020. godine. Na svom putovanju, posjetit će 41 grad i općinu, odnosno 29 rijeka i 17 prirodnih jezera u Hrvatskoj.

 

Putevima vode 2

Povod ovom projektu je život i kulturno stvaralaštvo te naslijeđe i baština krajeva uz hrvatske rijeke kao i gastronomska ponuda koju će demonstrirati akteri filma prema tradicijskim receptima domaćina. Zahvaljujući bogatom kulturnom naslijeđu, u Petrinji će se snimati prepoznatljivi proizvodi s popisa turističkih atrakcija prema odabiru autora dokumentarnog filma.

Film će biti u konkurenciji za odabir dokumentarnih filmova na poznatom hrvatskom filmskom festivalu u Motovunu.

Dogovori o lokacijama i obilazak terena bili su u suradnji s Gradom Petrinja, pročelnicom Odjela za komunalne djelatnosti Verom Kaurin i Danijelom Dvornekovićem i Turističkom zajednicom Grada Petrinje, direktoricom Ivankom Držaj i Mateom Jandrić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.