Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Martinska Ves

Skela na skelskom prijelazu u Tišini Erdedskoj nije u funkciji više od mjesec dana

Vlasnik zemljišta, na kojem stoji sidreni blok, traži (pre)visoku novčanu naknadu

Vlasnik zemljišta, na kojem stoji sidreni blok, traži (pre)visoku novčanu naknadu

Već više od mjesec dana nije u funkciji skela na skelskom prijelazu u Tišini Erdedskoj na području općine Martinska Ves. Na naš novinarski upit načelnik općine Martinska Ves Stjepan Ivoš odgovorio je kako je još krajem prošle godine pukla sajla na skeli.

 

IVOS

 

Općina je sajlu nabavila, te s izvođačem Brodocentrom Sisak dogovorila i njezino postavljanje. No, pojavio se problem. Kako bi skela povezala dvije obale rijeke Save, sajlu je trebalo vratiti na sidreni blok koji se više od stotinu godina nalazi na privatnom zemljištu u Tišini Lijevoj.

Vlasnik zemljišta sada od Općine Martinska Ves potražuje znatna financijska sredstva kako bi sidreni blok bio postavljen na njegovom zemljištu. Kako navodi načelnik općine Martinska Ves Stjepan Ivoš, ova općina ne može samoinicijativno pristati na zahtjeve vlasnika zemljišta, te je stoga tražila procjenu sudskog vještaka.

Procjena je završena, no stav je načelnika kako se mještanin vjerojatno neće složiti s procjenjenim iznosom naknade koja bi mu mogla biti isplaćena za ovu namjenu, pa će slučaj završiti na sudu. Do tada će se, a cijela priča bi mogla potrajati, građani ove općine koji su koristitli skelski prijelaz, morati snalaziti na druge načine.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.