Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Privodi se kraju projekt kanalizacijske odvodnje Brestača – Nova Subocka

Nedavno je potpisan Ugovor i s izvođačem radova na Aglomeraciji Novske

Potpisivanjem Ugovora za ugradnju uređaja  za pročišćavanje otpadnih voda kanalizacijske odvodnje Brestača – Nova Subocka, privodi se kraju ovaj važan projekt komunalne infrastrukture.

Ugovor su potpisali Mario Filipović,  direktor „Vodovoda“ Novska d.o.o., i Goran Petković, ispred izvođača radova zajednice ponuditelja „HIS“ d.o.o. iz Donje Vištice. Ukupna vrijednost radova iznosi 4,8 milijuna kuna bez PDV-a, financiranih u punom iznosu od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 

KANALIZACIJA_PROCISTAC_2

 

Izgradnja kanalizacijskog sustava Brestača – Novska Subocka, traje dugo, započela je 2007. godine, gradnja je stala prije šest godina, a uz pomoć Hrvatskih voda radovi su nastavljeni u prosincu 2017. i nalaze se pri kraju.

Kako je rekao direktor Filipović, izgrađeno je više od 23,5 kilometara mreže i uloženo oko 14 milijuna kuna u omjeru sufinanciranja, Hrvatske vode 80 posto, a ostatak Grad Novska.

 

KANALIZACIJA_PROCISTAC_3

 

Završetkom III. faze, uređenja mostića, ugradnje opreme u crpnim postajama, prespajanja  i ispiranja kanala, te poslova na Uređaju za pročišćavanje koji će trajati 14 mjeseci,  omogućiti će se odvodnja otpadnih voda za oko 1600 mještana prigradskih naselja, Brestače i Nove Subocke.

Mario Filipović, direktor „Vodovoda“ Novska:

 

 

– Ovim projektom Grad Novska diže standarde u gospodarenju otpadnih vodam i podižemo kvalitetu zaštite okoliša, istaknuo je novljanski gradonačelnik Marin Piletić

 

 

Nedavno je potpisan i Ugovor i s izvođačem radova na  Aglomeraciji Novske, poslova vrijednosti 123 milijuna kuna nepovratnih sredstava za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, radova na sustavu rekonstrukcije vodoopskrbe u dužini od 13 kilometara, rekonstrukcija postojećeg sustava odvodnje na oko 1,8 kilometara te izgradnja oko 40,5 nove kanalizacijske mreže na području Grada Novske.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.