Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Počinje realizacija projekta “Aglomeracija Grada Novske”

Projekt vrijedan 123 milijuna kuna

Projekt vrijedan 123 milijuna kuna

„Aglomeracija Grada Novske“, jedan je od najvažnijih strateških projekata za ovaj grad i njegove građane. Potpisani su Ugovori za izvođenje radova, izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje, na području Novske i u naseljima, Bročice, Stari Grabovac, Paklenica, Voćarica, Jazavica, Roždanik i za dio naselja Rajić. Radovi započinju krajem veljače, a očekuje se da će trajati oko 650 dana.

 

AGLOMERACIJA_01

 

Sklapanjem Ugovora realizirat će se poslovi u vrijednosti 123 milijuna kuna. Riječ je o bespovratnim sredstvima  za radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, radove na sustavu rekonstrukcije vodoopskrbe u dužini od 13 kilometara, rekonstrukcija postojećeg sustava odvodnje na oko 1,8 kilometara te izgradnja oko 40,5 nove kanalizacijske mreže.

 

AGLOMERACIJA_MARINKO BABIC

 

Projekt „Aglomeracije Novske“,  Mario Filipović, direktor tvrtke Vodovod Novska ističe važnim posebice za mještane naselja od Starog Grabovca do Rajića:

 

 

Ugovor s tvrtkom za izvođenje radova na području Aglomeracije Novske, potpisali su Mario Filipović, direktor Vodovoda Novska i Marinko Babić, direktor tvrtke Palir d.o.o. Vrijednost poslova je nešto više od 71,9 milijuna kuna bez PDV-a.

 

AGLOMERACIJA_04

 

Kako se radi o zahtijevanim radovima i projektu, kako kaže novljanski gradonačelnik Marin Piletić, „predstoji nam 650 napornih dana“. Građanima i mještane trebat će strpljivosti kod izvođenja radova koji će prolaziti u blizine njihovih vlasništva, ali izuzetno je značajan za sve građane.

 

AGLOMERACIJA_MARIN PILETIC

 

 

AGLOMERACIJA_MARIO FILIPOVIC

 

Izvođač radova je tvrtka Palir d.o.o, direktor tvrtke Marinko Babić vjeruje kako će kompletan posao biti završen u predviđenim rokovima

 


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.