Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novogodišnja priča gamera u Novskoj

Mateja i Stefan u “Priči o Djedu Božićnjaku”

Mateja i Stefan u "Priči o Djedu Božićnjaku"

Pred ulazak u Novu godinu, pročelje zgrade Poduzetničkog inkubatora PISMO „oživjeli“ su gameri Mateja Potočki i Stefan Vedrina. Tehnikom mapiranja fasada zgrade pretvorila se u ogromno platno, u veselu novogodišnju priču.

 

GAMING_04-novska-820x450

 

S puno boja, video efekata i animacija, u priči o Djedu Božićnjaku, s puno darova i blagdanskim raspoloženjem, površinu pročelja zgrade Mateja i Stefan video projekcijom su pretvorili u nezaboravno, prvi put u Novskoj viđeno 3D mijenjanje javnog prostora u optičku iluziju.

Mateja je diplomirala na Likovnoj akademiji, Stefan je informatičar, oboje su nedavno kao polaznici druge generacije završili edukaciju za izradu video igara pri Poduzetničkom inkubatoru PISMO.

 

GAMING_07-novska-1200x800

 

Bez straha od budućnosti, kaže Mateja, „mogućnosti u gamingu su neograničene“, pa se nakon završetka edukacije odlučila osnovati vlastitu tvrtku za izradu video igara. Učinio je to i Stefan, koji je svoj Sisak zamijenio za Novsku.

Uz 18 ranije osnovanih gaming tvrtki, priključile su im se i njihove tvrtke, „Stegris“ i „Hiroma design“, gaming je Novsku učinio prepoznatljivom i na ulasku u Novu godinu, video radom ovo dvoje gamera budućnost je započela.

 

 

GAMING_10-novska-1200x800


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.