Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača i ove godine dodjeljuje novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta

Za ovu namjenu u 2019. godini iz proračuna grada utrošeno je 344.500,00 kn

Za ovu namjenu u 2019. godini iz proračuna grada utrošeno je 344.500,00 kn

Na sastanku kolegija Ureda gradonačelnika usvojena je Odluka o jednokratnoj novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta u 2020. godini. Temeljem ove Odluke, Grad Popovača će i tijekom ove godine građanima s ovog područja za prvo novorođeno dijete isplaćivati pomoć u iznosu od 2.000 kuna, a za svako sljedeće po 1.000 kuna više.

Prošle godine Grad je zaprimio 113 zahtjeva za pomoć u opremanju novorođenčeta, te je za tu svrhu u 2019. godini iz gradskog proračuna ukupno izdvojeno 344.500 kuna – izvijestio je gradonačelnik Josip Mišković.

Na kolegiju je raspravljano i o raspisivanju natječaja za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta te je usvojen zaključak da će se istome pristupiti selektivno za one čestice za koje su u potpunosti riješeni pravno-imovinski odnosi, odnosno čija evidencija u katastru odgovara stvarnom stanju na terenu.

Gradonačelnik je ovom prilikom izvijestio sudionike kolegija i o dogovorenom javnom snimanju zabavno-glazbene emisije Hrvatske radiotelevizije ‘Lijepom našom’ koje će biti održano 18. veljače u prostoru sportske dvorane OŠ Zorke Sever.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.