Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Uspjesi novljanske atletičarke Ane Gradečak

Cilj joj je odlazak na paraolimpijske igre u Tokio

Cilj joj je odlazak na paraolimpijske igre u Tokio

U  novljanskoj Gradskoj vijećnici, atletičarku Anu Gradečak, višestruku državnu rekorderku i prvakinju Hrvatske u bacanju kugle, primili su gradonačelnik  Marin Piletić, sa svojim zamjenikom Sinišom Kesićem i i Josip Šimunović, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Novske i Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije.

 

ANA_2

 

Od kako se prije dvije godine počela aktivnije baviti sportom, bacanjem kugle u Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Odisej“ Kutina, čiji je i član, Ana je osvajala medalje i pobjednička postolja, državni rekord je popravljala više puta, sudjelujući na domaćim, europskim i svjetskim paraatletskim natjecanjima.

 

 

ANA_1

 

Čestitajući na ostvarenim rezultatima, gradonačelnik Piletić, istaknuo je koliko je ponosan što Novska ima uspješne sportaše koji kao Ana, „predstavljaju naš grad i Hrvatsku u najboljem svjetlu posvuda na sportskim borilištima“.

 

 

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza, Josip Šimunović, podsjetio je kako je Anu Gradečak, zbog postignutih rezultata Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, proglasila jednom od  najuspješnija sportašica na Županiji.

– Zadovoljna sam svojim dosadašnjom sportskom karijerom, posebno plasmanima na natjecanjima. Imam još prostora za poboljšavanje rezultata i očekuje da ću i dalje u kontinuitetu osvajati medalje. Čeka me nastup u Poljskoj na europskom natjecanju, a cilj mi je odlazak na paraolimpijske igre slijedeće godine u Tokiju, kazala je Ana.

Nakon nedavnog uspješnog nastupa na World para athletics Championships „Dubai 2019“ i kraćeg odmora, Ana nastavlja s priprema za novu sezonu.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.